Terug naar theater overzicht

Amersfoorst Jeugd Orkest

Amersfoorst Jeugd Orkest

Data
23 juli 2021 / 20:00 uur
Website
Genre
Concert
Theater
Openluchttheater De Pinkenberg

Het Amersfoorts Jeugd Orkest (AJO) heeft een volledige symfonische bezetting met dubbel hout, volledig koper en slagwerk. Het orkest staat onder leiding van dirigent Rolf Buijs. Het AJO telt ongeveer 70 orkestleden, in leeftijd variërend van 13 tot 24 jaar. De orkestleden delen met elkaar hun passie voor muziek, het plezier in het samenspel en de gretigheid om zich muzikaal te ontwikkelen. Het orkest kan zich rekenen tot de betere regionale jeugdorkesten van Nederland.

“We begonnen in het seizoen 2019/2020 op volle snelheid met geweldige stukken, waaronder de 8e symfonie van Dvorák, waarvan ik elke seconde genoot. Ook speelden we in samenwerking met een koor de Mis in C van Beethoven met de meest briljante solisten. Maar niet lang daarna stopte de
flow door het nu wel bekende virus Covid-19. Alle repetities, die ik normaal met zo veel plezier beleefde, werden geannuleerd. Toch hebben we er het beste van gemaakt.

Gelukkig is er komend seizoen 2020/2021 weer heel veel leuks te doen en kunnen we weer (op afstand) bij elkaar zijn om lekker te spelen. En dit jaar doe ik dat als nieuwe concertmeester, wat spannend maar vooral heel leuk is!”


Informatie tickets

https://cultuurbedrijfriqq.nl/evenementen/concert/amersfoorts-jeugdorkest

Amersfoorst Jeugd Orkest
Openluchttheater De Pinkenberg

Kluizenaarsweg 4
6881 BS Rozendaal

T: 0313-415 603
E: secretariaat@dezoomerij.nl
W: https://www.dezoomerij.nl