Terug naar theater overzicht

AFGELAST – Vrijheidslicht 5 mei

AFGELAST - Vrijheidslicht 5 mei

Data
05 mei 2020 / 19:00 uur
Genre
Overig
Theater
Openluchttheater Hoessenbosch

 AFGELAST – Vrijheidslicht 5 mei

Nederland viert 75 jaar vrijheid. Daarom brengen we Vrijheidslicht: een gedenkwaardige theateravond die geheel in het teken staat van 75 jaar bevrijding. Niet geheel toevallig, want wij bestaan ook 75 jaar.

De allereerste opvoering in Hoessenbosch was een bevrijdingsrevue. De vrijheid werd hierin uitbundig gevierd met een mix van spel, muziek, zang en dans. Nu, 75 jaar later vieren wij hier in datzelfde theater die vrijheid ook met spel, muziek, zang en dans. Alleen ligt de nadruk dit keer niet op uitbundig vieren, maar staan we stil bij hoe we die vrijheid hebben gekregen. Wie heeft de vrijheid voor ons opgeofferd? En zeker niet onbelangrijk: hoe gaan wij nu met onze vrijheid om

Blijven vertellen

Vrijheid is een ruim begrip en zeker niet vanzelfsprekend. Dat laten wij zien in enkele scènes waarin oorlogsverhalen tot leven komen. Angst, onrechtvaardigheid, maar ook schaamte en schuld zijn onlosmakelijk met de oorlog verbonden. Ze geven ons soms een ongemakkelijk gevoel. Toch moeten deze verhalen verteld blijven worden, zodat we onze vrijheid van nu nog meer kunnen waarderen.

Bevrijdingsvuur en Stichting Berghem Tegen Kanker

Hét symbool van vrede en vrijheid is het bevrijdingsvuur dat elk jaar door vele Berghemse wandelaars wordt opgehaald in Wageningen. Stichting Berghem Tegen Kanker is de organisator van deze bevrijdingsloop. In dit bijzondere jaar krijgt loop een speciaal tintje. Zoals gebruikelijk komen zij in de ochtend van 5 mei aan op de Wilhelminasingel waar zij stilstaan bij het oorlogsmonument. In de avond, na een welverdiende rustpauze, brengen de wandelaars van de bevrijdingsloop het bevrijdingsvuur naar Openluchttheater Hoessenbosch en ontsteken zij hier het vuur. Een symbolische actie waarmee we samen onze vrijheid van nu gaan vieren.

 


Informatie tickets

 

De regie van Vrijheidslicht is in handen van Marieke Moors uit Berghem. Tickets zijn € 5,- en bestel je hier.

Handlige links

NULL

AFGELAST – Vrijheidslicht 5 mei
Openluchttheater Hoessenbosch

Hoessenboschlaan nabij nr. 51
5351 PD Berghem

T: NULL
E: info@hoessenbosch.nl
W: https://www.hoessenbosch.nl