Terug naar marktplaats overzicht

The Texas Fiddle Man

Naam aanbieder/vraagsteller
DMP PRODUCTIONS
Naam voorstelling
The Texas Fiddle Man
Soort dienst / product
Texas fiddling in Western swing, Cajun and early country
Prijsindicatie
€1750
Doelgroep
Iedereen
Duur
2x45 min
Speelperiode
Heel Seizoen
Omschrijving

The Texas Fiddle Man

Texas fiddling in Western swing, Cajun and early country

Theaterconcert

Texaanse muziek is ondenkbaar zonder viool. In cajunmuziek, ontsproten uit de moerassen van Oost-Texas en Louisiana, wordt het geluid van dit instrument vermengd met accordeon en wasbord. In de 19e eeuw voegen Ierse en Schotse immigranten daar hun virtuoze vioolspel aan toe. Zo ontstaat de Texas-stijl, die in de 20e eeuw lang toonaangevend is in countrymuziek, met Bob Wills als baanbrekende ‘Texas Fiddler’.

In zijn jeugd luistert John Permenter, alias The Texas Fiddle Man, naar zijn vaders favoriete artiesten, onder wie Hank Williams. Wanneer hij de legendarische violist Johnny Gimble op een plaat van Bob Wills hoort, is hij verkocht. Als succesvolle violist en zanger werkt Permenter met talloze countrycoryfeeën. Najaar 2019 toert Permenter met een vijfkoppige Nederlandse topband langs theaters met country uit Texas, die beïnvloed is door muziek uit Ierland, Mexico en Cajun.

 

John Permenter (VS): zang, viool

Leon Priest: zang, piano en producent

Wim van de Vliert: zang en gitaren

Ad Welten:  zang, contrabas en elektrische bas

Mark Eshuis: drums

Johan Hakkens gitaren

Naomi Priest Koortjes

Producent: www.desperado-mp.nl  

 

DMP PRODUCTIONS
Contact

DMP PRODUCTIONS

Johan frisostraat 14

5161 HW

Sprang Capelle

Leon Priest

E leon.piano@home.nl
M 062251098



Website
OPENLUCHTTHEATERS MARKTPLAATS

Via deze web-marktplaats kunnen impresariaten en theatermakers producten, voorstellingen en diensten aanbieden aan de openluchttheaters in Nederland.

Heeft u iets aan te bieden?
Door op 'zelf aanbod plaatsen' te klikken, kunt u uw diensten aanbieden. Het is echter aanbevolen om eerst via 'inloggen' een account als marktplaatsgebruiker aan te vragen. Als u vervolgens met uw account een aanbod plaatst, heeft u tevens de mogelijkheid om op een later moment uw aanbod aan te vullen en/of te wijzigen.

Heeft u iets te vragen?
Is uw theater lid van openluchttheaters.nl? Dan kunt U vragen op deze website plaatsen via het toegangsaccount, waarmee u ook uw programma op deze website plaatst. Via de button 'inloggen', bovenaan deze pagina kan elk theater één account als 'theaterbeheerder' aanvragen.

Het bestuur van de Vereniging van Nederlandse Openluchttheaters kan niet aansprakelijk gesteld worden voor de inhoud van de geplaatste vragen en aanbiedingen. Ook houdt het bestuur zich het recht voor om vragen en aanbiedingen te verwijderen van de marktplaats.