Terug naar nieuwsoverzicht

Epidaurusprijs 2022

Met de Epidaurusprijs willen we innovatie en vernieuwing in het openluchttheater stimuleren en de theaters uitdagen die met elkaar te delen. Dat kan een initiatief zijn op het gebied van programmering, productie, publiekswerving en/of facilitaire dienstverlening. De prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan een persoon, groep óf organisatie verbonden aan een van de leden van Openluchttheaters.nl. Winnaars mogen zichzelf een jaar lang meest innovatie openluchttheater noemen en krijgen een oorkonde en een bord dat zij in het theater op mogen hangen. De Epidaurus-prijs is vernoemd naar het theater van Epidaurus, één van de best bewaarde theaters uit de Griekse Oudheid.

Nomineren kan t/m 22 oktober
Theaters kunnen zichzelf nomineren, maar mogen dat ook doen voor een collega theater. De Epidaurusprijs wordt in 2022 uitgereikt op de Jaardag (zaterdag 5 november). Een theater nomineren kan tot en met 22 oktober via dit formulier.

Ervaringen van eerdere winnaars

OLT Eibergen: “Onze vrijwilligers vonden het een eer om te winnen. Het heeft ons ook hele leuke lokale publiciteit opgeleverd.”

Cabrio Soest
: “Het krijgen van de Epidaurusprijs was een opsteker voor alle vrijwilligers in ons theater. Het was een groot compliment dat wij als meest innovatieve openluchttheater boven kwamen drijven. Voor alle mensen die zo hard hebben meegewerkt aan alle vernieuwingen in ons theater was dat een goede stimulans. We hebben natuurlijk ook op onze website en in de nieuwsbrief aan Vrienden melding gemaakt van het winnen van de prijs en daar kwamen leuek reacties op.”

Vis à Vis Almere: “Ook wij hebben er zowel intern als extern veel plezier van gehad. De eer voor het harde werken voor het team is heel fijn. Ook hebben we het winnen van de prijs ingezet in onze externe communicatie en in onze fondsaanvragen.”