Naam aanbieder/vraagsteller
TC Management
Naam voorstelling
In Oorlog en Liefde
Soort dienst / product
Toneelvoorstelling
Prijsindicatie
op aanvraag
Doelgroep
volwassenen
Duur
65
Speelperiode
hele seizoen
Omschrijving

In Oorlog en Liefde vertelt een bijzonder en waargebeurd oorlogsverhaal in de ik­vorm. De vertelling is een indringend ooggetuigenverslag van een Nederlandse jongen die als politiek gevangene in Auschwitz belandt. 

Hans Beckman is een cadet­sergeant in het Nederlandse leger als de Tweede Wereldoorlog uitbreekt. In de eerste maanden van 1940 krijgt hij de oorlog al vol voor zijn kiezen: na de capitulatie en een kort krijgsgevangenschap van zijn vader, verliest hij zijn zusje als een Duits vliegtuig per ongeluk een bom in hun tuin in Zeist laat vallen. Zijn vader verdwijnt niet veel later als één van de allereerste verzetsmensen in 1940 via de Scheveningse gevangenis naar concentratiekamp Dachau waar hij uiteindelijk omkomt.
Vastberaden om de Duitsers vanuit Engeland te bevechten, probeert Hans (21) in het najaar van 1941 met zijn broertje Rob (18) naar Zwitserland te vluchten om van daaruit Engeland te bereiken. Het pakt anders uit: ze worden gearresteerd en belanden in Auschwitz waar ze allebei bijna drie jaar gevangenschap zullen overleven.

In 1944 ontmoet Hans in Auschwitz een vrouwelijke gevangene uit Slovenië: Noëmi Trpin, 21 jaar oud. Tijdens die vluchtige ontmoeting raakt hij op slag verliefd. Een paar weken later, op 6 juni 1944, heerst er vanwege de geallieerde invasie een rommelige sfeer in het kamp. Hans gebruikt die relatieve chaos om ‘zijn’ meisje nog een keer op te zoeken. En omdat kansen in het kamp schaars zijn, vraagt hij haar bij die gelegenheid maar meteen ten huwelijk. Daarna zien ze elkaar niet meer.
Zonder het van elkaar te weten, overleven beiden de oorlog. Hans ontsnapt met zijn broer tijdens een gevangenentransport naar Mauthausen en sluit zich bij de partizanen van Tito aan. Hij meldt zich na de bevrijding weer bij het Nederlandse leger. Hij begint dan ook een speurtocht naar het meisje uit het kamp en uiteindelijk weet hij haar te traceren in communistisch Joegoslavië. Op 14 februari 1947 trouwt het stel ‘met de handschoen’ in Delft. Hans en Noëmi zijn bijna 65 jaar getrouwd geweest.

Referentie
“Het aantal mensen dat de oorlog zelf heeft meegemaakt wordt steeds kleiner. Het is daarom heel belangrijk dat ook de naoorlogse generaties een actieve rol spelen bij het doorgeven van deze persoonlijke verhalen. Timo Waarsenburg doet dat met In Oorlog en Liefde op een bijzondere manier.”
Gerben van den Berg, Landelijk Comité 4­5 mei

TC Management
Contact

TC Management

TC Management
T 030-601 4424
E info@tcmanagement.nl
W www.tcmanagement.nl

TC ManagementWebsite
OPENLUCHTTHEATERS MARKTPLAATS

Via deze web-marktplaats kunnen impresariaten en theatermakers producten, voorstellingen en diensten aanbieden aan de openluchttheaters in Nederland.

Heeft u iets aan te bieden?
Door op 'zelf aanbod plaatsen' te klikken, kunt u uw diensten aanbieden. Het is echter aanbevolen om eerst via 'inloggen' een account als marktplaatsgebruiker aan te vragen. Als u vervolgens met uw account een aanbod plaatst, heeft u tevens de mogelijkheid om op een later moment uw aanbod aan te vullen en/of te wijzigen.

Heeft u iets te vragen?
Is uw theater lid van openluchttheaters.nl? Dan kunt U vragen op deze website plaatsen via het toegangsaccount, waarmee u ook uw programma op deze website plaatst. Via de button 'inloggen', bovenaan deze pagina kan elk theater één account als 'theaterbeheerder' aanvragen.

Het bestuur van de Vereniging van Nederlandse Openluchttheaters kan niet aansprakelijk gesteld worden voor de inhoud van de geplaatste vragen en aanbiedingen. Ook houdt het bestuur zich het recht voor om vragen en aanbiedingen te verwijderen van de marktplaats.