Terug naar marktplaats overzicht

THE GREAT GIPSY JAZZ GUITARS

Naam aanbieder/vraagsteller
Sinti Music / Impresariaat Joost Zoeteman
Naam voorstelling
THE GREAT GIPSY JAZZ GUITARS
Soort dienst / product
Muziektheater
Prijsindicatie
in overleg
Doelgroep
volwassenen
Duur
90
Speelperiode
2019-2020
Omschrijving

In dit nieuwe programma wordt u meegenomen in de muzikale wereld van de gipsyjazz en swing.
Vier bekende musici brengen een afwisselend programma vol zigeunervuur en virtuositeit. Voor velen bekende en aansprekende muziek, maar ook laagdrempelig en een prachtige gelegenheid om met de muziek kennis te maken. Tussendoor wordt er (vaak met een knipoog) verteld over de achtergrond van de muziek en instrumenten. De gitaar staat centraal en hoort u in allerlei kleuren voorbijkomen. Ook de brushes en contrabas laten zien dat ze een bijzonder verrassende kant hebben.

De bezetting 
Paulus Schäfer is momenteel een van de meest getalenteerde Gypsy Jazz- gitaristen van Nederland. Geboren in een Nederlandse Sinti-gemeenschap leerde hij op een zeer jonge leeftijd gitaar spelen. Enkele highlights in de concertreeks van Paulus Schäfer: Sziget Festival in Boedapest (H), Khamoro Praag (CZ), IGGF Gossington (VK), Django Reinhardt Festival Samois-sur-Seine (FR), Gipsy Festival Anger (FR), International Gipsyfestival (NL), Kaluga Festival (RU), Transform – Trondheim (NO), Djangofollies (BE), Djangoliberchies (BE), Djangofest (USA. In maart 2017 speelt Paulus met onder andere Stochelo Rosenberg van het bekende Rosenberg Trio in de prestigieuze Carnegy Hall in New York. Daar wordt het festival Django a GoGo gehouden. Carnegy Hall is een droom voor iedere muzikant, klassiek en jazz!
Gitarist Joost Zoeteman staat bekend als een gitaartopper met specialiteit: swing. Hij speelde verschillende tournees met de legendarische zigeunergitarist Tchavolo Schmitt en de muzikale familie Rosenberg. Inmiddels weten hedendaagse jazzmusici vanuit de hele wereld hem te vinden. Hij opende hij het North Sea Jazz Festival en deelde het podium onder andere met de internationaal gelouterde musici Nilson Matta en Roni Ben Hur (USA). Afgelopen jaren tourde Joost samen met pianovirtuoos Hans Kwakkernaat met het programma “Musis of Ocsar Peterson”. Op uitnodiging mochten ze hun debuutcd opnemen in de befaamde MPS Studio in Duitsland waar piano legende Peterson zelf veel platen opnam.
Met ongelofelijke virtuositeit en creativiteit weet Wim de Vries de meest ongelofelijke verhalen met zijn brushes te toveren. Een ongelofelijke virtuoos die laat zien en horen dat een drumstel ook heel zacht en subtiel kan klinken. Niet voor niks is hij een van de gezichten van het bekende drummerk Sonor. Als “Drumsbassador” speelde hij op het Modern Drummer festival in New York, Montreal Drumfest, Drummer Live London en Sydney Drum Festival. Afgelopen jaar speelde Wim de Vries in Zwitserland, Duitsland en zelfs Iran. Naast workshops verzorgde hij optredens met onder andere Mike Mainieri bekend van de Yellowjackets.

Sinti Music / Impresariaat Joost Zoeteman
Contact

Sinti Music / Impresariaat Joost Zoeteman

W www.joostzoeteman.nl (agency)
E info@joostzoeteman.nl
T 085 1304 578
M 06 1602 0425

Sinti Music
W www.sintimusic.nl
E info@sintimusic.nl 

Sinti Music / Impresariaat Joost ZoetemanWebsite
OPENLUCHTTHEATERS MARKTPLAATS

Via deze web-marktplaats kunnen impresariaten en theatermakers producten, voorstellingen en diensten aanbieden aan de openluchttheaters in Nederland.

Heeft u iets aan te bieden?
Door op 'zelf aanbod plaatsen' te klikken, kunt u uw diensten aanbieden. Het is echter aanbevolen om eerst via 'inloggen' een account als marktplaatsgebruiker aan te vragen. Als u vervolgens met uw account een aanbod plaatst, heeft u tevens de mogelijkheid om op een later moment uw aanbod aan te vullen en/of te wijzigen.

Heeft u iets te vragen?
Is uw theater lid van openluchttheaters.nl? Dan kunt U vragen op deze website plaatsen via het toegangsaccount, waarmee u ook uw programma op deze website plaatst. Via de button 'inloggen', bovenaan deze pagina kan elk theater één account als 'theaterbeheerder' aanvragen.

Het bestuur van de Vereniging van Nederlandse Openluchttheaters kan niet aansprakelijk gesteld worden voor de inhoud van de geplaatste vragen en aanbiedingen. Ook houdt het bestuur zich het recht voor om vragen en aanbiedingen te verwijderen van de marktplaats.