Terug naar marktplaats overzicht

TG BLUV speelt Agnes B.

Naam aanbieder/vraagsteller
Theatergroep BLUV
Naam voorstelling
Agnes B.
Soort dienst / product
Muziektheater
Prijsindicatie
1200 euro
Doelgroep
Geen specifieke doelgroep
Duur
90
Speelperiode
september
Omschrijving

Agnes B. Het toneelstuk van Franz Xaver Kroetz begint als een sprookje. Een arm meisje (Agnes) ontmoet op een bal een rijke fabrikantenzoon, Albrecht. Zij worden verliefd en al snel treedt ze met hem in het huwelijk. Een ‘moetje’, want Agnes is zwanger. Al snel blijkt ze niet in een sprookje verzeild te zijn geraakt, maar in een keiharde werkelijkheid. Een werkelijkheid waarin tegenstellingen tussen arm en rijk zich scherp aftekenen. Gedreven door medelijden en mededogen groeit Agnes uit tot een voorvechtster voor gelijke rechten voor armen en onderdrukten. Maar willen die armen dat wel? En hoe reageren mensen die jarenlang onderdrukt zijn op het moment dat iemand hen hulp biedt?

Een verhaal over tolerantie, egoïsme, tegenstellingen, afwijzing en liefde. Met een ontroerende en een rauwe kant. Schrijnende, maar ook vlammende scènes worden afgewisseld met muziek en zang.
Theatergroep BLUV repeteert momenteel voor de voorstelling ‘Agnes B.’ Met Harold Schraven als regisseur en muzikaal leider, staat de productie opnieuw garant voor groot succes.
Dolgraag komen wij spelen in uw theater. Wij maken kwaliteitsvoorstellingen waarmee we het publiek vermaken, ontroeren en aan het denken zetten. We spelen een repertoire dat andere amateurgezelschappen doorgaans niet aandurven. We strijken neer, spelen onze voorstelling en trekken verder, in een traditie die terugvoert tot de Middeleeuwse wagenspelen. We maken verhalend/vertellend theater waarin muziek een belangrijke rol speelt. We doen dit met minimale middelen, maar met maximale zeggingskracht. Met dit alles onderscheiden we ons van andere theatergezelschappen; we spelen in de eredivisie van het amateurtheater.

Samenspel met ‘the locals’ Min of meer bij toeval ontstond tijdens de tour van Moeder Courage en haar kinderen een ontmoeting met een plaatselijke organisatie die een dorpsfeest had gepland op de avond dat de voorstelling plaats zou vinden. Dankzij een handige ingreep van de regisseur is er een mooie samenwerking ontstaan, tot een integratie van fanfaremuziek in de voorstelling. Het plezier van het gezamenlijk optreden, de opgedane ervaring en het voordeel van meer bezoekers smaakten naar meer. Daarom willen we de samenwerking nu minder aan het toeval overlaten en bij voorbaat al contacten leggen met plaatselijke amateurmuziekgezelschappen. Daarnaast wordt voor 2 kinderrollen samenwerking gezocht met plaatselijke toneelinitiatieven/theaterscholen of anderszins gemotiveerde kinderen om mee te spelen.

Harold Schraven Regisseur
Harold Schraven heeft een flink aantal behoorlijke producties op zijn naam staan. In regio Noord-Oost Brabant is hij bekend van onder andere Dorp aan de Rivier in Lith, Oorlogstuig in Best en Het Bosch Mysterie in ’s-Hertogenbosch. Bij veel verenigingen heeft hij spelers naar een hoog niveau getild. Hij was onder andere aangesloten bij De Speledonckers in Someren. Ons Eygen Landt in Best en de Kersouwe in Heeswijk-Dinther. Zijn voorstellingen staan bekend om de prachtige details in het volledige plaatje. Bij Theatergroep BLUV is hij het vaste gezicht als regisseur en muzikaal leider. Ook tijdens de voorstellingen speelt hij, muzikaal gezien, een grote rol.

Speelperiode
Wij trekken rond in september in de volgende weekenden (vrijdag, zaterdag, zondag)* 9,10, 11 september 16,17,18 september 23,24,25 september 30 september, 1 en 2 oktober *Andere data zijn in overleg. ‘Indrukwekkend’ ‘In één woord klasse’ ‘Briljant spel’ ‘Tot op het bot doordringende muziek’ (Reacties van mensen die de voorstelling Moeder Courage hebben gezien)

Theatergroep BLUV
Contact

Theatergroep BLUV

E productieagnesb@gmail.com
M 06-1394 1238

Theatergroep BLUVWebsite
OPENLUCHTTHEATERS MARKTPLAATS

Via deze web-marktplaats kunnen impresariaten en theatermakers producten, voorstellingen en diensten aanbieden aan de openluchttheaters in Nederland.

Heeft u iets aan te bieden?
Door op 'zelf aanbod plaatsen' te klikken, kunt u uw diensten aanbieden. Het is echter aanbevolen om eerst via 'inloggen' een account als marktplaatsgebruiker aan te vragen. Als u vervolgens met uw account een aanbod plaatst, heeft u tevens de mogelijkheid om op een later moment uw aanbod aan te vullen en/of te wijzigen.

Heeft u iets te vragen?
Is uw theater lid van openluchttheaters.nl? Dan kunt U vragen op deze website plaatsen via het toegangsaccount, waarmee u ook uw programma op deze website plaatst. Via de button 'inloggen', bovenaan deze pagina kan elk theater één account als 'theaterbeheerder' aanvragen.

Het bestuur van de Vereniging van Nederlandse Openluchttheaters kan niet aansprakelijk gesteld worden voor de inhoud van de geplaatste vragen en aanbiedingen. Ook houdt het bestuur zich het recht voor om vragen en aanbiedingen te verwijderen van de marktplaats.