Terug naar marktplaats overzicht

Roots – Mascha & Yuri van Nieuwkerk

Naam aanbieder/vraagsteller
Bureau Van Dam
Naam voorstelling
Roots
Soort dienst / product
Concert
Prijsindicatie
1250
Doelgroep
volwassenen
Duur
90
Speelperiode
sep-dec
Omschrijving

In september, oktober, november 2018 spelen broer en zus, celliste Mascha en pianist Yuri, een aantal concerten in aanloop naar een groot celloconcert met het Nederlands Jeugd Strijkorkest waarmee ze op 16 december in première gaan in Paradiso.

Mascha van Nieuwkerk kent u wellicht van haar wekelijkse optredens bij het televisieprogramma Podium Witteman. Ze is een van de oprichters van de vaste huisband Fuse. Ze is een geweldige celliste en vertelt daarnaast bijzonder enthousiasmerend over de muziek.
Ze maakt indruk met haar vrije, energieke speelstijl, waarin ritme en improvisatie een grote rol spelen. Deze jonge celliste (28) behoort tot een nieuwe generatie muzikanten die met hun instrument in de hand muzikale barrières doorbreken en de klassieke muziek verrijken met invloeden uit andere genres.
Ze valt op met eigenzinnige bewerkingen van stukken uit het klassieke, folk en jazz repertoire zoals bij haar tv -optreden met een intieme instrumentale versie van het lied ‘Trois beaux Oiseau du Paradis’ van Ravel na de aanslag op de Bataclan in Parijs, haar vertolking van de beroemde cello solo uit het tweede piano concert van Brahms en haar samenwerkingen met Reinbert de Leeuw en componist Gabriel Prokofiev. ​

Mascha en haar broer, pianist Yuri van Nieuwkerk, groeiden op in een muzikaal gezin. Met een componist als vader en een danseres als moeder werden alle soorten muziek op hen af gevuurd. In Roots gaat het duo op zoek naar de muzikale wortels van hun lievelingscomponisten. Persoonlijke verhalen en Mascha’s eigen composities voor cello en loopstation verbinden muziek van Bartok, De Falla, Tsinsadze, Martinu en Pärt. Onderweg vinden ze terloops ook hun eigen roots in werk van W.W. van Nieuwkerk.

Een programma vol kleurrijke muziek waar de vonken van af spatten.

Bureau Van Dam
Contact

Bureau Van Dam

Bureau Van Dam
Sanne Groot
E sanne@bureauvandam.nl
T 020-221 6291

Bureau Van DamWebsite
OPENLUCHTTHEATERS MARKTPLAATS

Via deze web-marktplaats kunnen impresariaten en theatermakers producten, voorstellingen en diensten aanbieden aan de openluchttheaters in Nederland.

Heeft u iets aan te bieden?
Door op 'zelf aanbod plaatsen' te klikken, kunt u uw diensten aanbieden. Het is echter aanbevolen om eerst via 'inloggen' een account als marktplaatsgebruiker aan te vragen. Als u vervolgens met uw account een aanbod plaatst, heeft u tevens de mogelijkheid om op een later moment uw aanbod aan te vullen en/of te wijzigen.

Heeft u iets te vragen?
Is uw theater lid van openluchttheaters.nl? Dan kunt U vragen op deze website plaatsen via het toegangsaccount, waarmee u ook uw programma op deze website plaatst. Via de button 'inloggen', bovenaan deze pagina kan elk theater één account als 'theaterbeheerder' aanvragen.

Het bestuur van de Vereniging van Nederlandse Openluchttheaters kan niet aansprakelijk gesteld worden voor de inhoud van de geplaatste vragen en aanbiedingen. Ook houdt het bestuur zich het recht voor om vragen en aanbiedingen te verwijderen van de marktplaats.