Naam aanbieder/vraagsteller
Gertjan Adema en Rodaan Al Galidi
Naam voorstelling
Vragen aan de Liefde
Soort dienst / product
Cabaret & Kleinkunst
Prijsindicatie
in overleg
Doelgroep
volwassenen
Duur
30
Speelperiode
juli - december
Omschrijving
Vragen aan de liefde 
 
Rodaan Al Galidi: poezie en verhalen
Gertjan Adema: gitaar
 
Met Rodaan en Gertjan kun je genieten van muziek en woorden, en soms, hopen ze, kun je ook lachen. 
 
Rodaan en Gertjan nemen je mee in een liefdevolle en fantasierijke reis met poëzie, improvisatie, verhalen en muziek. De voorstelling is spontaan en speels, het exacte verloop is nooit helemaal zeker, maar ze houden zich vast aan de gedichten en verhalen van Rodaan waarbij Gertjan musiceert. 
Rodaan draagt voor in het Nederlands en Farsi, Gertjan improviseert op gitaar en speelt gecomponeerde muziek uit verschillende delen van de wereld. 
Rodaan vertelt verhalen en draagt voor uit zijn bundel ‘Liever niet’, antwoordt de liefde.
Gertjan improviseert op gitaar en speelt muziek van o.a. zijn cd Bloem van tarwe.
 
Als de liefde een bloem is, dan is Rodaan Al Galidi de tuinman die zijn planten water geeft, ze tot bloei brengt en ze verslagen ziet verwelken. De beeldspraak in Rodaans poëzie laat je niet los. Hij leidt je naar een wereld waarin je met de liefde kunt praten en waarin de eenzaamheid een kamer in je huis bewoont. En dan is er nog de geliefde, die steeds aanwezig is, ook al is ze er niet.
Rodaan Al Galidi is een unieke stem in de Nederlandse literatuur. Zijn dichtbundel De herfst van Zorro (2007) stond op de shortlist van de VSB Poëzieprijs en zijn roman Dorstige Rivier (2009) op de van de BNG Nieuwe Literatuur Prijs. De roman De autist en de postduif (2011) werd bekroond m de prestigieuze European Union Prize for Literature. 
 
Met zijn gitaarspel laat Gertjan Adema zijn publiek genieten van muziek uit diverse delen van de wereld. Zo kan men bij Gertjan luisteren naar de passie van Spaanse muziek, warme meeslepende muziek uit Latijns Amerika, Arabisch geïnspireerde muziek, romantische ballades uit Perzië, mystieke raga’s uit India en prikkelende eigentijdse muziek. Hij speelt muziek van o.a. Tárrega, Granados, Villa-Lobos, Baden-Powel, Sainz de la Maza, Kruisbrink, Afshar en Arcas.
Na zijn studie aan de Universiteit Twente heeft Gertjan gestudeerd aan het Conservatorium te Zwolle bij Jacob Vlijm en heeft o.a. masterclasses gevolgd bij Odair Assad, Michael Tröster en Carlo Marchioni. In 2013 heeft hij zijn cd Bloem van tarwe uitgebracht met een gevarieerde selectie van zijn solo repertoire.
 
Gertjan Adema en Rodaan Al Galidi
Contact

Gertjan Adema en Rodaan Al Galidi

Gertjan Adema

www.gertjanadema.nl

info@gertjanadema.nl 

Gertjan Adema en Rodaan Al GalidiWebsite
OPENLUCHTTHEATERS MARKTPLAATS

Via deze web-marktplaats kunnen impresariaten en theatermakers producten, voorstellingen en diensten aanbieden aan de openluchttheaters in Nederland.

Heeft u iets aan te bieden?
Door op 'zelf aanbod plaatsen' te klikken, kunt u uw diensten aanbieden. Het is echter aanbevolen om eerst via 'inloggen' een account als marktplaatsgebruiker aan te vragen. Als u vervolgens met uw account een aanbod plaatst, heeft u tevens de mogelijkheid om op een later moment uw aanbod aan te vullen en/of te wijzigen.

Heeft u iets te vragen?
Is uw theater lid van openluchttheaters.nl? Dan kunt U vragen op deze website plaatsen via het toegangsaccount, waarmee u ook uw programma op deze website plaatst. Via de button 'inloggen', bovenaan deze pagina kan elk theater één account als 'theaterbeheerder' aanvragen.

Het bestuur van de Vereniging van Nederlandse Openluchttheaters kan niet aansprakelijk gesteld worden voor de inhoud van de geplaatste vragen en aanbiedingen. Ook houdt het bestuur zich het recht voor om vragen en aanbiedingen te verwijderen van de marktplaats.