Terug naar marktplaats overzicht

Gerard Wortel en Bas van Waard

Naam aanbieder/vraagsteller
Gerard Wortel
Naam voorstelling
OVER LEVEN
Soort dienst / product
Cabaret & Kleinkunst
Prijsindicatie
No cure no pay. Entree € 17,50 met gratis cd. Van de recette 30% (minus reiskosten) voor theater en 70% voor de artiesten
Doelgroep
Volwassenen
Duur
2 x 45 minuten tot max. 2 x 60 minuten
Speelperiode
juni -augustus - september (afhankelijk van weer versus beschutting ook later in het jaar)
PDF
Omschrijving

GERARD WORTEL en cellist Bas van Waard
met de liedjesvoorstelling
‘OVER LEVEN’
(voor iedere bezoeker gratis cd tegen de coronaverveling)

(muziektheater / liedjes / kleinkunst)
hilarisch – diepgaand – absurd – ontroerend

programma 2021-2022

Gerard Wortel met cellist Bas van Waard
Gerard Wortel is theatermaker, entertainer, bard, stadsdichter, taalknutselaar en zanger.
Wortel gooit heel zijn theaterervaring, zijn muzikale en theatrale creaties en al zijn levensliederlijke teksten in de strijd met het publiek.
Met zijn eigen Nederlandstalige liedjes, zichzelf begeleidend op gitaar, en muzikaal ondersteund door de partituurloze cellist Bas van Waard, weet deze troubadour als geen ander zijn publiek te bespelen.
Zijn teksten verhouden zich tussen scherts en gevoeligheid, tussen lichtzinnigheid en diepte, tussen lichte spot en hartstochtelijk mededogen en tussen absurditeit en aandoenlijke ingetogenheid.
De kracht van dit barse multitalent ligt vooral in zijn liedthema’s, zijn niet aflatend improvisatievermogen, zijn beeldend taalgebruik en zelfspot. Zowel in zijn liedjes als in zijn voordrachten zet Wortel het publiek graag op het verkeerde been.
Zoals het een wortel betaamt gaat Gerard ook nog de diepte in.
En dat met teksten die ‘er toe doen’, met een grote taaldichtheid en een zodanige snelheid, dat er voor de gemiddelde luisteraar bijna geen ruimte overblijft voor enige ontlading.
Ben je nog maar net bekomen van zijn liedje over zijn angst in de supermarkt, in één adem moet je alweer aanhoren hoe hij zich ergert aan de e-biker, waarna hij direct zijn liefde voor de teckel bezingt.
Wortel hekelt, ontroert, laat je ouderwets lachen, meezingen en applaudisseren.
Met Wortel wordt het een avondje met inhoud!

Overige voorstellingen: – ANNIE’S THEATER TOKO (met o.a. Dorine Wiersma, Marjolein Meijers, Heleen Suiker en
Mars Teunisz)
– LITERATUUR EN KLEINKUNST (met dochter en schrijfster Maartje Wortel)
– DICTEE en VOORDRACHT (combinatie van dictee en optreden)

informatie en boekingen: gerardwortel@ziggo.nl / tel. 035 5311805 of 06 46720461

Gerard Wortel
Contact

Gerard Wortel

Kerkstraat 1
3755 CK Eemnes

E gerardwortel@ziggo.nl
M 06 46720461 of 035 5311805

OPENLUCHTTHEATERS MARKTPLAATS

Via deze web-marktplaats kunnen impresariaten en theatermakers producten, voorstellingen en diensten aanbieden aan de openluchttheaters in Nederland.

Heeft u iets aan te bieden?
Door op 'zelf aanbod plaatsen' te klikken, kunt u uw diensten aanbieden. Het is echter aanbevolen om eerst via 'inloggen' een account als marktplaatsgebruiker aan te vragen. Als u vervolgens met uw account een aanbod plaatst, heeft u tevens de mogelijkheid om op een later moment uw aanbod aan te vullen en/of te wijzigen.

Heeft u iets te vragen?
Is uw theater lid van openluchttheaters.nl? Dan kunt U vragen op deze website plaatsen via het toegangsaccount, waarmee u ook uw programma op deze website plaatst. Via de button 'inloggen', bovenaan deze pagina kan elk theater één account als 'theaterbeheerder' aanvragen.

Het bestuur van de Vereniging van Nederlandse Openluchttheaters kan niet aansprakelijk gesteld worden voor de inhoud van de geplaatste vragen en aanbiedingen. Ook houdt het bestuur zich het recht voor om vragen en aanbiedingen te verwijderen van de marktplaats.