Terug naar marktplaats overzicht

Familievoorstelling voor kinderen van 6 tot 100 jaar!

Naam aanbieder/vraagsteller
Opera anders
Naam voorstelling
Oren op Steeltjes
Soort dienst / product
Cabaret & Kleinkunst
Prijsindicatie
300
Doelgroep
kinderen van 6 tot 100 jaar!
Duur
60
Speelperiode
mei - augustus
Omschrijving
Deze one woman opera is gebaseerd op Dido en Aeneas van H. Purcell.
 
Een oude nieuwsgierige tuinvrouw heeft in haar leven al heel wat verhalen gehoord, terwijl ze aan het werk was in de tuinen van de rijken. Alle verhalen heeft ze bewaard in haar kruiwagen en dat zijn er veel, want ze is nieuwsgierig!! Het is niet helemaal goed afgelopen met de tuinvrouw, als je liegt krijg je een lange neus, en als je iedereen afluistert dan krijg je: Oren op steeltjes!!
 
Maar de tuinvrouw kan er niet mee zitten, ze geniet van haar verhalen die ze graag wil delen. Zo komt ze ertoe het verhaal van Dido en Aeneas aan het publiek te vertellen. Ze neemt je mee terug naar de tijd toen ze nog jong was en werkte in de tuinen van Koningin Dido.
 
Dido rouwt om haar overleden echtgenoot. Op een goede dag strandt Aeneas met zijn hele vloot aan de kusten van haar rijk. Ze heet hem welkom en raakt helemaal onder de indruk van hem, maar dat kan ze in eerste instantie niet toelaten. Belinda, Dido’s zusje, treedt als koppelaarster op en Dido en Aeneas worden verliefd.
 
Maar dan komen de heksen wier grootste plezier ligt in het verstoren van het geluk van de mensen……..
 
De tuinvrouw laat het publiek meespelen en je krijgt echt een rol, als heks, hofdame of zeeman. Op haar aanwijzingen bouw je samen met haar het verhaal. De tuinvrouw neemt de aria’s uit de opera voor haar rekening en speelt de rollen van Dido, Belinda, Aeneas en de opperheks. Soms heeft ze een assistent nodig. Gelukkig is er in het publiek altijd wel iemand te vinden die dat kan zijn.
 
Opera anders
Contact

Opera anders

Immanuel Baan
Ambis | Project manager

immanuel@ambis.nl

06 25 31 26 75 

 

Opera andersWebsite
OPENLUCHTTHEATERS MARKTPLAATS

Via deze web-marktplaats kunnen impresariaten en theatermakers producten, voorstellingen en diensten aanbieden aan de openluchttheaters in Nederland.

Heeft u iets aan te bieden?
Door op 'zelf aanbod plaatsen' te klikken, kunt u uw diensten aanbieden. Het is echter aanbevolen om eerst via 'inloggen' een account als marktplaatsgebruiker aan te vragen. Als u vervolgens met uw account een aanbod plaatst, heeft u tevens de mogelijkheid om op een later moment uw aanbod aan te vullen en/of te wijzigen.

Heeft u iets te vragen?
Is uw theater lid van openluchttheaters.nl? Dan kunt U vragen op deze website plaatsen via het toegangsaccount, waarmee u ook uw programma op deze website plaatst. Via de button 'inloggen', bovenaan deze pagina kan elk theater één account als 'theaterbeheerder' aanvragen.

Het bestuur van de Vereniging van Nederlandse Openluchttheaters kan niet aansprakelijk gesteld worden voor de inhoud van de geplaatste vragen en aanbiedingen. Ook houdt het bestuur zich het recht voor om vragen en aanbiedingen te verwijderen van de marktplaats.