Terug naar marktplaats overzicht

Erik of het klein Insectenboek

Naam aanbieder/vraagsteller
Toneelschap Beumer & Drost
Naam voorstelling
Erik of het Klein Insectenboek 8+
Soort dienst / product
Toneelvoorstelling
Prijsindicatie
in overleg
Doelgroep
iedereen vanaf 8 jaar, zeer geschikt voor jong EN oud
Duur
60
Speelperiode
1 mei tot 4 juli 2015 en 17 augustus t/m september
Omschrijving

Erik of het klein insectenboek Theatersolo van Peter Drost

Regie: Henk van Ulsen, bewerking: Tom Sijtsma, muziek: Fay Lovsky, decor: Tom Schenk

Toneelschap Beumer & Drost presenteert speciaal voor de openluchttheaters de succesvolle theatersolo van Peter Drost “Erik of het klein insectenboek” tussen mei en september 2015. Peter Drost maakte de familievoorstelling in 1992 in de regie van Henk van Ulsen met muziek van Fay Lovsky. De voorstelling bleek een groot succes tot in Canada aan toe. Verscheidene malen is de voorstelling hernomen. Voor het laatst in 2013, het Bomans-jaar, toen “Nederland Leest” een speciale uitgave uitbracht van Erik of het klein insectenboek. Van de Hoorspelfabriek is een luisterboek van Erik of het klein insectenboek uitgekomen, ingesproken door Peter Drost. Naast zijn vele theater- film en televisiewerk is Drost bekend als voice-over van de BBC-reeksen Planet Earth, Life en Frozen Planet. Een trailer van de voorstelling is te bekijken via: https://www.youtube.com/watch?v=9ZNcvM4ARgA 

De Pers over de theatersolo ‘Erik of het klein Insectenboek’: De Groene Amsterdammer: ‘Deze voorstelling kan slechts in superlatieven worden beschreven: geestig, briljant van timing, muzikaal, tragisch, ontroerend, altijd spannend’  NRC: ‘Erik is een overtuigend pleidooi voor een theatervorm die we nog maar weinig te zien krijgen’ De Telegraaf: ‘Wondermooi theater…je kijkt ademloos toe, je lacht en verlaat de zaal met een zeer voldaan gevoel’ De Volkskrant: ‘De acteur Peter Drost weet in zijn eentje de magie van die vreemde droom met meesterschap tot leven te wekken’

Het verhaal In 1940 schreef Godfried Bomans Erik of het klein insectenboek. Een verhaal over de droom van de tienjarige jongen Erik Pinksterblom. Aan de vooravond van een repetitie op school over Solm’s klein insectenboek ligt Erik te kijken naar zijn lievelingsschilderij dat boven zijn bed hangt: de Wollewei. Terwijl hij zich voorstelt hoe heerlijk het moet zijn om daar te wonen, komt het schilderij tot leven. Erik wordt heel klein en met een reuzenzwaai komt hij in het gras op het schilderij terecht. Het krioelt er van de insecten, die dezelfde goede en slechte eigenschappen hebben als mensen. In zijn eentje brengt Peter Drost de 24 karakters in de vreemde droom van Erik Pinksterblom op bijzondere wijze tot leven bij het publiek. Erik of het klein insectenboek is een voorstelling voor iedereen vanaf 8 jaar.

Meer informatie over Toneelschap Beumer & Drost en deze productie vindt u op onze website: www.beumerendrost.nl. 

Toneelschap Beumer & Drost
Contact

Toneelschap Beumer & Drost

Zakelijke en productieleiding

Géraldine Verhoeven
M 06-25294396

PR en Marketing
Afke Pricker
M 06-8360 9122
E info@beumerendrost.nl 

Toneelschap Beumer & Drost  
Geert Grootestraat 7  
7411 GS Deventer
E info@beumerendrost.nl

 

Toneelschap Beumer & DrostWebsite
OPENLUCHTTHEATERS MARKTPLAATS

Via deze web-marktplaats kunnen impresariaten en theatermakers producten, voorstellingen en diensten aanbieden aan de openluchttheaters in Nederland.

Heeft u iets aan te bieden?
Door op 'zelf aanbod plaatsen' te klikken, kunt u uw diensten aanbieden. Het is echter aanbevolen om eerst via 'inloggen' een account als marktplaatsgebruiker aan te vragen. Als u vervolgens met uw account een aanbod plaatst, heeft u tevens de mogelijkheid om op een later moment uw aanbod aan te vullen en/of te wijzigen.

Heeft u iets te vragen?
Is uw theater lid van openluchttheaters.nl? Dan kunt U vragen op deze website plaatsen via het toegangsaccount, waarmee u ook uw programma op deze website plaatst. Via de button 'inloggen', bovenaan deze pagina kan elk theater één account als 'theaterbeheerder' aanvragen.

Het bestuur van de Vereniging van Nederlandse Openluchttheaters kan niet aansprakelijk gesteld worden voor de inhoud van de geplaatste vragen en aanbiedingen. Ook houdt het bestuur zich het recht voor om vragen en aanbiedingen te verwijderen van de marktplaats.