Terug naar theater overzicht

Muziektheater BOT speelt BRAS

BOT

Data
23 augustus 2024 / 20:00 uur
24 augustus 2024 / 20:00 uur
Website
Genre
Muziektheater
Theater
Openluchttheater De Pinkenberg

Muziektheater BOT duikt in de muzikale en beeldende taal van een eeuw geleden, het bruisende en oververhitte vacuum tussen twee oorlogen in, toen niemand zich iets aantrok van wat redelijk of betamelijk was. De tijd van vuig cabaret en verwarrende dada, van gestaalde modernisten en het verlangen naar een sterke leider.

De knallende roep om vernieuwing en tegelijk het vastklampen aan het verleden zorgden voor een explosieve tijd waarin we vervreemden van elkaar. Met BRAS bevraagt BOT de huidige jaren ’20 waarin spanning opnieuw in de lucht hangt. Gaat het ook nu genadeloos exploderen, of vinden we elkaar terug?

Over BOT
Muziektheater BOT heeft vanaf zijn debuut in 2009 een markante eigen taal ontwikkeld van ongepolijste beeldenpoëzie, recht-voor-zijn-raap-theater met zelfgemaakt instrumentarium en kleine liedjes met een groot hart. BOT schuurt, raakt en roert zijn publiek.
BOT heeft zijn wortels in het beeldend theater en de kinetische kunst en combineert dat met een weids scala aan muzikale stijlen, gelardeerd met een stevige dosis humor. BOT is te zien op festivals door heel Nederland en Europa met tourvoorstellingen voor een zeer divers publiek. BOT speelt unieke voorstellingsreeksen op locatie, waarbij de plek zowel de muze als het podium is. Daarnaast zijn er incidentele samenwerkingen met verwante groepen en heeft BOT een actieve rol in kunsteducatie.

Met:
Job Van Gorkum, Doan Hendriks, Tomas Postema, Geert Jonkers – muziek, spel en beeld
Ko van den Bosch – regie
Linde Legat – productie en kostuums
Jan Aike Luchtenberg – geluid
Marco Chardon – licht


Informatie tickets

voorverkoop € 17,50
aan de deur € 20,-

Muziektheater BOT speelt BRAS
Openluchttheater De Pinkenberg

Kluizenaarsweg 4
6881 BS Rozendaal

T: 0313-415 603
E: secretariaat@dezoomerij.nl
W: https://www.dezoomerij.nl