Terug naar nieuwsoverzicht

Zeer geslaagde jaardag in Nijverdal

Jenneke van Doesburg (Openluchttheater Het Lommerrijk Luttenberg) was op 1 November aanwezig op de jaardag in Nijverdal. Zij tekende onderstaande sfeerimpressie op.

Op deze schitterende zonnige zaterdag fietste uw notulist over de Sallandse heuvelrug vanuit het mooie dorpje Luttenberg naar Nijverdal. Vele andere bezoekers van de VNO-dag kwamen van veel verder weg en moesten dus ook veel vroeger uit de veren om af te reizen naar Overijssel.

Het prachtige stadhuis van Nijverdal is tevens het onderkomen van de bibliotheek en theater ZINin. Daar was de hartelijke ontvangst van alle deelnemende bestuursleden van de diverse openluchttheaters uit heel Nederland. Lekkere koffie en thee, vergezeld door een Nijveldals rolletje.

Toen naar de vergaderzaal, waar voorzitter Henk Voets  een presentatie en uitleg gaf van de mogelijkheden en voordelen van de vernieuwde website. De nadruk werd gelegd op het belang van bekendheid en promotie. Kijk daarom in het handige Handboek op de site, waarin een antwoord te vinden is op alle mogelijke vragen rond het openluchttheater. Het jaar 2014 is een goed jaar geweest voor de openluchttheaters; een record aantal bezoekers van maar liefst 284.593 personen! De vergadering werd afgesloten met de altijd kritische vragen over de centen….

Ondertussen stond er een heerlijke lunch voor ons klaar. Terwijl ieder met soep en broodjes in de foyer zat, klonken opeens de gezellige liedjes van Pater Moeskroen! Deze mannen deden een kort optreden. Met z’n allen op de foto en daarna stond voor de deur treintje Bello klaar, dat het gezelschap naar het bezoekerscentrum van Staatsbosbeheer, bovenop de Nijverdalse berg, bracht. 

 
In dit gebouw is ook een sterrenwacht gevestigd. De vrijwilligers van deze sterrenkijkersclub vertelden enthousiast over het heelal, lieten ons de sterren zien in het planetarium en gaven ons een blik door de sterrenkijker.
 Weer stapten we in treintje Bello en ging de rit naar het Museum van oorlog en bevrijding in Nijverdal. Altijd indrukwekkend, om te zien en te horen over de aanloop naar WO2, de oorlogsverhalen en de stille getuigen uit die tijd: voertuigen, foto’s en voorwerpen van 40-45.


En toen ging de reis naar het openluchttheater van Nijverdal, gelegen op een prachtig plekje in het bos. Daar stonden diverse theatermakers en boekingsbureaus klaar om zich te presenteren met hun shows en programma’s. Voor ons had de organisatie hapjes, drankjes en een buffetje geregeld. De schemering viel in, maar tussen de bomen onder de verlichte stalletjes bleef het nog heel gezellig!

Voorzien van veel bruikbare informatie namen we afscheid van elkaar en kunnen we terugzien op een heel geslaagde, interessante, zonnige, volle leuke dag! Bent u volgend jaar ook van de partij? Dan gaan we naar Bloemendaal!