Terug naar nieuwsoverzicht

Wie schrijft, die blijft : Openluchttheater Cabrio

Allereerst dank aan openluchttheater Ede dat we de pen van hen overgedragen hebben gekregen. Daarnaast benutten we deze pen om de collega openluchttheaters te bedanken die ons afgelopen jaar gastvrij ontvangen hebben en waarmee we uitgebreid konden spreken over de ervaringen en uitdagingen van een openluchttheater.

Wij? Dat zijn de ruim 70 vrijwilligers die Openluchttheater Cabrio in Soest bestieren. Cabrio is inmiddels 77 jaar oud en ligt als een verzonken amfitheater met overkapt podium, verscholen in de bossen op steenworp afstand van de Soesterduinen. Ben je vrijwilliger bij Cabrio, dan ben je betoverd door de sprookjesachtige entourage en de uitgelaten sfeer die bij elk optreden opnieuw ontstaat: bij de bezoekers, maar zeker ook bij de artiesten! Deze “WOUH-factor” heeft mede gemaakt dat we dit jaar onze slogan hebben veranderd van ‘een monument in de natuur’ naar ‘buiten gewoon leuker’, want dat is het! Zelfs als het regent.

Cabrio brengt een gevarieerd programma voor jong en oud. In 2014 waren dat 4 optredens speciaal voor kinderen, en zo’n 14 optredens voor volwassenen. Daarnaast doen we  co-producties en verhuren we ons theater aan particulieren en bedrijven. Hoe leuk is het om in een openluchttheater te trouwen??? Bij ons kan dat.

Omdat Soest een te klein aantal inwoners heeft om het theater elke voorstelling vol te krijgen (onze tribune biedt plaats aan ruim 1000 bezoekers), hebben we aankomend seizoen gekozen voor een programmering die een meer regionale aantrekkingskracht heeft, waardoor we verwachten het theater beter te benutten. We zoeken uiteindelijk naar een optimale benutting van de ruimte, waar we in het verleden vaak voorstellingen hadden waarvoor het theater eigenlijk te groot is.

Daarnaast is het relatief nieuwe bestuur van Cabrio gestart met plannen om het theater te renoveren en uit te breiden. We doen dat – naast het noodzakelijk verbeteren van de faciliteiten – omdat we gemerkt hebben net even iets te klein te zijn om grotere artiesten naar Soest te krijgen (en de bijbehorende begroting rond te krijgen). Ambitie genoeg – soms meer dan we tijd beschikbaar hebben om dat allemaal met uitsluitend vrijwilligers en een klein budget voor elkaar te boksen.

Voor de deur staat de start van een nieuw seizoen. We trappen dat traditiegetrouw af met een seizoensopening op 15 maart voor onze ‘inner-circle’. Vooruitlopend daarop hebben we de eerste 2 optredens al in de voorverkoop, te weten de volendamse band de 3JS die ons seizoen op 30 mei zal openen, en een optreden van Kazàn, The Amazing Magic Family op 7 juni. Vanaf 16 maart kan het grote publiek het hele programma zien en kaartjes kopen op onze spiksplinternieuwe website www.cabriosoest.nl.

Wij sluiten onze bijdrage af met het doorgeven van het stokje aan Slottuintheater in Zeist. We doen dat omdat Zeist zo’n beetje onze buur is en wij best jaloers zijn dat al hun voorstellingen gratis voor het publiek toegankelijk zijn. Wij zijn stikbenieuwd naar ’t geheim…… Daarnaast nodigen we allen die dit lezen van harte uit voor een bezoekje aan Cabrio!

Namens alle vrijwilligers van Openluchttheater Cabrio,

Caroline Slagt Bestuurslid PR en communicatie