Terug naar nieuwsoverzicht

Van Epidaurus tot Valkenburg

Valkenburg bouwde afgelopen jaar een prachtige overkapping  in haar theater. Studenten van de faculteit bouwkunde onderzochten de akoestiek van een aantal Griekse theaters. Een mooie aanleiding voor een klein seminar waarin een drietal deskundigen op boeiende wijze de verbinding leggen tussen het oude Griekse theater en het moderne theater in Valkenburg.

 Theater & Theatraliteit, van de straat tot het openluchttheater.
Dr. Jacob Voorthuis, Universitair Hoofddocent Architectuurfilosofie van de faculteit Bouwkunde, Technische Universiteit Eindhoven zal  een korte beschouwing geven over de ontwikkeling van het Griekse Theater.

 Project Ancient Acoustics, onderzoek naar akoestiek Griekse openluchttheaters.
Ir. Constant Hak, Universitair Docent Akoestiek van de faculteit Bouwkunde, Technische Universiteit Eindhoven.
Hoe bijzonder is de akoestiek van Griekse openluchttheaters nou eigenlijk? Voor het eerst zijn zeer uitgebreide akoestische metingen uitgevoerd in drie theaters, waaronder Epidaurus, door een team van onderzoekers en studenten van de TU Eindhoven. In deze lezing worden de akoestische kenmerken van openluchttheaters besproken samen met de resultaten van het onderzoek.

100 jaar Openluchttheater Valkenburg.
Een presentatie van OLT Valkenburg, het oudste openluchttheater van Nederland. Achtergronden van dit  theater en speciale aandacht voor de bouw van een nieuwe overkapping zoals die daar dit jaar uitgevoerd is.

Deze lezingen vinden plaats  op zaterdagmiddag 5 November. Ze vormen een onderdeel van de jaardag die in het openluchttheater in Valkenburg plaatsvindt. Alle leden ontvangen hiervoor een uitnodiging.