Terug naar nieuwsoverzicht

Succesvolle crowdfunding voor nieuwe ingang Valkenburg

Openluchttheater Valkenburg haalt bijna €27.000 op met een crowdfunding. Met het geld gaat het theater de ingang vernieuwen. Bijna 140 donateurs droegen hun steentje bij. Naar eigen zeggen wil het theater haar bezoekers met de nieuwe entree ‘een magische binnenkomer’ bezorgen.
In Valkenburg aan de Geul ligt het oudste openluchttheater van Nederland. Daar beleven tienduizenden bezoekers elke zomer betoverende avonden. Het theater wordt grotendeels onderhouden en gerund door enthousiaste vrijwilligers. Die kunnen heel veel, maar niet alles. Daarom besloot het theater op deze relatief nieuwe en populaire manier geld bij elkaar te verzamelen voor dit grote project. En met succes. Het doel van €25.000 is ruimschoots gehaald.
 
Spectaculair ontwerp
Hoe gaat die entree er dan uit zien? Op dit moment leiden schots en scheve trapjes het publiek nog naar een oude poort. Maar daar achter ligt een prachtig theater, ontworpen door de bekende architect Pierre Cuypers. Die uitstraling moet de nieuwe ingang ook krijgen. Het spectaculaire ontwerp ligt al klaar en het geld is binnen, de bouw kan beginnen!
Het openluchttheater bedacht leuke tegenprestaties voor de donateurs, bijvoorbeeld een VIP-arrangement of een ‘blinddate royal’. Al gaven veruit de meeste donateurs aan het theater graag te ondersteunen zonder daar een tegenprestatie voor te krijgen. Dat laat zien dat het openluchttheater geliefd is in de omgeving en daarbuiten. Op naar veel magische zomers.
 
Oude ingang van theater.
 
Ontwerp voor nieuwe ingang theater.