Terug naar nieuwsoverzicht

Sfeerverslag Jaardag 2018

De Jaardag 2018 van OPENLUCHTTHEATERS.NL: mooi & interessant

Natuurtheater De Kersouwe in Heeswijk-Dinther was dit jaar gastheer van de Jaardag van OPENLUCHTTHEATERS.NL (Vereniging Nederlandse Openluchttheaters). Het was wederom een leuke, leerzame en interessante dag voor alle deelnemers.

Vanaf 10.00 uur kwamen de leden op deze frisse maar wel zonnige dag aan bij Natuurtheater De Kersouwe. Ze werden ontvangen met koffie en thee met een heerlijke Heeswijkse Broeder. De burgemeester van Bernheze (Heeswijk-Dinther is een van de kernen binnen deze gemeente) heette iedereen welkom en vertelde over het ontstaan van de gemeente en het openluchttheater. Ze benadrukte ook het belang van het theater op het gebied van cultuur en samenleving binnen haar gemeente. Daarna nam voorzitter Pieter-Jan van Hoof het woord om de leden namens De Kersouwe welkom te heten. 

   

De ochtend begon tradititiegetrouw met het officiële gedeelte, de jaarvergadering. Henk Voets leidde de vergadering. Aan de hand van een powerpoint presentatie, die vooraf naar alle deelnemers was gestuurd, werden de onderwerpen besproken en toegelicht en was er ruimte voor vragen en opmerkingen. De vergadering werd gevolgd door lunch en de markt met veel tijd voor onderlinge contacten en kennisuitwisseling. De markt was ‘fris’ maar met 23 deelnemers bijzonder goed bezet. 

                           

                         

 

Na de lunch volgde de rondleiding in De Kersouwe. Pieter-Jan van Hoof hield een inleiding over het ontstaan van het theater. Daarna werd er in groepen door het theater gewandeld onder leiding van vrijwilligers van het theater. Tijdens de rondleiding werd het grote en het kleine podium bezocht, de ingang met ticket verkoop en toegang tot het theater, de kiosk, de nieuwe uitbreiding voor de horeca en de technische opslagruimte. Het was een mooie en interessante rondleiding.

                            

Halverwege de middag startte de themabijeenkomst “Samenwerking met partners’. Veel leden hadden vooraf gehoor gegeven aan de inventarisatie van samenwerking op het gebied van programmeren, publiciteit, ticketverkoop, ondersteuning bij voorstellingen en theatervoorzieningen. Onder leiding van Maino Remmers werd er een klein uur gediscussieerd over de samenwerking met partners en resulteerde in een uitwisseling van vele tips en kennis. 

Om 16.00 uur was het tijd voor innovatie: de Epidaurus-Prijs. Dit jaar had alleen Openluchttheater Cabrio Soest zich aangemeld maar wel met drie onderdelen nl. creatie horecaplein, eigen geluidmetingen en inhuur techniek. Voorzitter Emil Los besloot een pitch te doen over het horecaplein, aangezien de andere voorstellen al werden gedeeld in de themabijeenkomst. De leden mochten stemmen en waren akkoord met de uitreiking van de innovatieprijs aan Openluchttheater Cabrio.

De middag werd afgesloten met een hapje en een drankje. Hier bleek dat de leden wederom een mooie en interessante dag hebben gehad. 

                             

De Jaardag 2019 zal plaatsvinden op zaterdag 2 november in Openluchttheater Ede.