Terug naar nieuwsoverzicht

Openluchttheatertour: Straatorkest TOOS

Wat past er beter in een zomers openluchttheater dan een roemrucht straatorkest?
Straatorkest TOOS geeft concerten die graag de grens van muziektheater opzoeken. Een programma als een mozaïek, van pop tot klassiek, goed gearrangeerd en mooi uitgevoerd. Door een orkest dat speelt voor en met het publiek, en met een enthousiasme dat overspringt
. Dat is TOOS: zestien muzikanten die overal met plezier optreden, en elk publiek aan zich weten te binden.
Deze zomer in uw openluchttheater? 

Straatorkest TOOS speelt zijn zomertournee van 17 tot 24 augustus 2018 op de grens van Duitsland en Nederland. En voor deze jubileumeditie (alweer dertig zomers onderweg!) wil het orkest graag in een of meer openluchttheaters in het oosten van ons land komen optreden. TOOS speelt namelijk het liefst op plekken waar muziekliefhebbers toch al naartoe komen. Zo veel mogelijk mensen blij maken met bijzondere muziek, dat staat voorop. Daarom zegt het orkest graag tegen de exploitant van een mooi openluchttheater: De zakelijke kant, daar komen we wel uit! 

Wat mogen uw bezoekers verwachten? Een sprankelend avondvullend programma van zeer uiteenlopende muziekstukken en verrassende wendingen. Film- en tv- thema’s, zoals van Hawaii 5-0 of Game of Thrones. Of er klinkt Italiaanse lmmuziek, of een Argentijnse tango. Een strak stukje hiphop of een swingend bigbandthema? Zou zomaar kunnen. Maar evengoed een aria uit de opera Turandot, want de muzikanten zingen ook. En even later zoeken de blazers dekking tussen het publiek als er een achtervolgingsscène uit James Bond uit de hand loopt. 

Het ensemble heeft de afgelopen jaren al meer dan 500 optredens verzorgd. Naast vele concerten die ze in Nederland gaven, toerden ze onder meer door Italië en Duitsland, tot zelfs in Istanbul. Het orkest bestaat uit 16 geschoolde muzikanten: saxen, trompetten, trombones, een bugel en een hoorn, tuba’s en slagwerk. 

straatorkest Toos
Karine Bleeker
T 0251-251 917
M 06-8152 0331
E info@straatorkest.nl
W www.straatorkest.nl