Terug naar nieuwsoverzicht

Online webinar over planningstools

Op 29 maart 2021 organiseert Openluchttheaters.NL een webinar over programma’s, die helpen om voorstellingen en evenementen te organiseren en te plannen. Hierbij moet je denken aan het organiseren van de benodigde activiteiten, van de contacten en relaties, de medewerkers, de financiën, en de materialen rond een voorstelling. Dit soort programma’s wordt vaak gebruikt in combinatie met ticketmanagementsystemen, die zorgen voor de ticketverkoop, het klantenbeheer en marktanalyses.
De mogelijkheden van twee tools, Stager en Yesplan, zullen uitgebreid toegelicht worden.
Medewerkers, die aangesloten zijn bij onze vereniging kunnen zich aanmelden bij secretaris@openluchttheaters.nl om via ZOOM deel te nemen  aan dit webinar.

Programma:

19.30 uur Welkom door voorzitter Henk Voets
19.35 uur Presentatie Stager
20.05 uur Presentatie Yesplan
20.35 uur Tijd voor vragen
Afsluiting rond 21.00 uur.

Stager.

Stager is een alles-in-een systeem voor het organiseren van evenementen. Momenteel werken diverse openluchttheaters (Zuiderparktheater, OLT Lochem, OLT Eibergen, OLT Hoessenbosch, OLT Mariahout en OLT De Pinkenberg) met Stager voor:

  • De planning van hun evenementen en personeel/ vrijwilligers
  • De promotie van evenementen via o.a. een geïntegreerd mailsysteem
  • Het verkopen van tickets (online, via voorverkoopadressen of aan de kassa)

Voor organisaties die meerdere professionele evenementen organiseren, maar niet op één kantoor samen zitten, is Stager de centrale plek voor alle informatie. Stager biedt een gebruiksvriendelijk systeem met toch veel functies voor een scherpe prijs. Daarnaast werken veel openluchttheaters met leden/ donateurs die met korting of voorrang tickets mogen kopen. Dit wordt goed ondersteund door hun lidmaatschapssysteem. Tot slot is Stager ontwikkeld vanuit de praktijk, dus het is bekend tegen welke uitdagingen de theaters oplopen en Stager is goed bereikbaar voor vragen.
Web: https://stager.co

Yesplan.

Yesplan is eventplanningsoftware ontworpen voor culturele organisaties, dóór een culturele organisatie. Oorspronkelijk ontwikkeld door Kunstencentrum De Vooruit in Gent in 2011 en nu reeds in gebruik door 250 organisaties waarvan meer dan 100 in Nederland. Met Yesplan kunnen organisaties al hun eventgerelateerde informatie centraliseren in één systeem waardoor het inzichtelijk wordt voor alle medewerkers en/of vrijwilligers. Bijvoorbeeld de locatieplanning, draaiboekgegevens en contactpersonen. Maar ook financiële informatie, contracten of een middelenplanning is mogelijk voor hen die een stap verder willen gaan. Personeelsplanning voor vrijwilligers doen ze in samenwerking met Beeple, hét systeem voor vrijwilligersplanning. Dit systeem is gekoppeld aan Yesplan waardoor informatie moeiteloos tussen de systemen wordt uitgewisseld en er één integrale bron voor informatie ontstaat.
Benieuwd geworden en kunt u niet wachten of aanwezig zijn? Op onze website staan ook online webinars. Als u zich hiervoor inschrijft zal u altijd de opname achteraf ontvangen.