Onlangs hebben zich twee aspirant-leden zich aangemeld bij onze vereniging: Vis à Vis en Stadspark Cinema Groningen.

 Vis à Vis maakt openluchtvoorstellingen op een vaste vestiging bij het Almeerderstrand. Luchtige comedy, verbluffend spektakel en vernuftige verhaallijnen leiden het publiek met een knipoog langs de afgrond van zware dilemma’s. Vis à Vis creëert in haar eigen originele buitentheater een wereld vol buitengewone mogelijkheden, humor en verrassingen. In al het theatrale geweld blijft de kleine menselijke maat de hoofdrol spelen.
Sinds 1990 heeft Vis à Vis in tal van producties de grenzen van locatietheater opgezocht en een vorm van uniek theater spektakel ontwikkeld. Daarmee hebben zij een groot publiek van Stockholm tot Wellington weten te verrassen.
Vanaf 2007 heeft Vis à Vis haar eigen locatie en vaste vestiging bij het Almeerderstrand. Hier maakte zij verschillende voorstellingen zoals Silo 8, HaRT, PICNIC, EXIT en MARE en ROBOT. Vanaf 22 mei 2019 speelt de nieuwe voorstelling ROBOT.

Stadspark Cinema Groningen  is een initiatief om in 2021 een vaste openluchtbioscoop te openen in het Stadspark van Groningen. De Stadspark Cinema maakt gebruik van de filmservice-regeling en draait titels die net uit de bioscoop zijn. De voorziene capaciteit zal tussen de 400 en 800 zitplaatsen uitkomen.