Terug naar nieuwsoverzicht

Nieuwe leden: Weert, Best & Anloo

Openluchttheater De Lichtenberg (Weert), Joe Mann Natuurtheater (Best) en Openluchttheater De Speulkoel (Anloo) zijn toegetreden als aspirant lid van OPENLUCHTTHEATERS.NL. Een korte kennismaking.

Openluchttheater De Lichtenberg – Weert 
Een monument gebouwd tussen 1954 en 1961. Het complex, waarvan het openluchttheater onderdeel is, werd gebouwd voor onderwijs, cultuur, sport en religie van het Bisschoppelijk College. Sinds eind jaren ’60 in de vorige eeuw hebben verschillende onderdelen hun functie verloren en werden ook niet meer onderhouden. Zo ook het openluchttheater.
Maar openluchttheater De Lichtenberg krijgt een tweede leven. Er wordt o.a. door de provincie geïnvesteerd om het monument te restaureren. De gemeente heeft inmiddels De Lichtenberg verkocht aan het pariculier initiatief Stichting Horne Quartier. Er wordt nu hard gewerkt aan de renovatie en plannen voor exploitatie van het openluchttheater.

 

Joe Mann Natuurtheater – Best
Een parel midden in de bossen uit 1954. Vernoemd naar de Amerikaanse soldaat Joe Mann die tijdens de Tweede Wereldoorlog zijn leven opofferde om anderen te redden.
Het openluchttheater wordt opgeknapt, de banken worden vernieuwd, het beton schoongemaakt en ook de technische faciliteiten worden aangepast. Op 8 juli 2018 werd het openluchttheater officieel heropend. Het Joe Mann theater kan weer in zijn volle glorie worden ingezet voor de meest uiteenlopende voorstellingen en activiteiten. 
Theatergroep BLUV wordt vaste bespeler en assisteert bij de overige programmering.

 

Openluchttheater De Speulkoel – Anloo
Een bostheater in het bos bij de Noordes. Dankzij bijdragen van sponsors en de ongekende inzet van vrijwilligers is de Speulkoel in het Speulkoelbos herboren. Het openluchttheater dateert uit 1936. In 2016 werd de Stichting Rondom Magnus opgericht met het organiseren van culturele activiteiten als doel.  In 2017 vonden de eerste voorstellingen plaats en dit jaar volgde een compleet programma.