Terug naar nieuwsoverzicht

In memoriam Jan van den Heuvel

Jan van den Heuvel is op 7 september 2015 op 74-jarige leeftijd overleden.

Het laatste deel van zijn leven werd gekenmerkt door een steeds dikker wordende mist die om hem heen hing en die het daarmee omgaan voor zijn familie en vrienden steeds moeilijker maakte.

Wij willen Jan gedenken in de periode van zijn leven, waarin die mist er nog niet was. Jan was voorzitter van Openluchttheater Mariahout van 1971-2000. Sinds de heropening van het theater in 1965 was Jan al bij het theater betrokken en contracteerde hij o.a. artiesten en deed alle aankondigingen en afkondigingen van de voorstellingen. Hij was daardoor voor velen en zeker voor heel veel kinderen de ‘meneer van het theater’. Jan was het theater en het theater was Jan.

Jan van den Heuvel was ook geruime tijd bestuurder van de Vereniging van Nederlandse Openluchttheaters en het Brabants Centrum voor Amateurtoneel en ook van de Stichting Kunstzinnige Vorming Lieshout. In 1973 was hij betrokken bij de oprichting van de Toneelvereniging Mariahout en werd hij secretaris van dat bestuur. In al deze functies heeft hij belangrijke invloed gehad op de verdere uitbouw en culturele ontwikkeling van deze organisaties.  

In 2008 werd Jan, samen met Martien van den Heuvel en Ad van de Vossenberg koninklijk onderscheiden en Lid in de Orde van Oranje-Nassau voor zijn vele verdiensten op het culturele vlak in Laarbeek en daarbuiten.

Wij herinneren ons Jan van den Heuvel als een zeer gewaardeerde en inspirerende bestuurder. Openluchttheater Mariahout en de Laarbeekse gemeenschap is hem  veel dank verschuldigd voor zijn grote inspanningen over een heel lange periode.

 

Openluchttheater Mariahout

Chris de Hoog, voorzitter