Terug naar nieuwsoverzicht

MELD JE AAN VOOR DE EPIDAURUS PRIJS

Met het toekennen van de Epidaurusprijs, vernoemd naar het oude Griekse openluchttheater, waarderen en stimuleren we opmerkelijke initiatieven op het gebied van programmering, productie, publiekswerving en facilitaire inrichting van een openluchttheater. De prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan een persoon, groep of organisatie verbonden aan een van de leden van Openluchttheaters.nl.  Een neveneffect van de waardering in de vorm van een prijs is het genereren van voorbeeldwerking, overdracht van kennis en kunde en media-aandacht.

De winnaar van de prijs mag een jaar lang het predicaat ‘meest innovatieve openluchttheater.nl’ voeren. Ten bewijze hiervan zal op de jaardag een oorkonde uitgereikt worden. Tevens ontvangt het winnende theater een fraai weersbestendig uithangbord, zoals bijvoorbeeld hieronder voor Prijswinnaar Vis à Vis, die in 2020 de prijs won.

Pitch
Ieder theater dat een idee heeft ingebracht krijgt 5 minuten voor zijn / haar pitch:
Deze bestaat bijvoorbeeld uit een beschrijving van de doorlopen fasen, de samenwerking alsmede het inspirerende en verrassende verhaal achter de innovatie.

Toekenning
Alle aanwezige theaters brengen na de pitches schriftelijk 1 stem uit op de kandidaat van hun voorkeur. Het theater met het meeste aantal stemmen wint de prijs. Indien meerdere theaters een gelijk aantal hoogste stemmen hebben, wordt een herstemming gedaan over alleen de kandidaten, die in de eerste stemronde een gelijk aantal hoogste stemmen had.  Blijven de stemmen staken, dan kiest het bestuur de uiteindelijk winnaar.

Aanmelding
Wilt U een nieuw initiatief aanmelden? Maak een korte beschrijving (maximaal een half A4) en stuur het vóór 27 Oktober naar secretaris@openluchttheaters.nl.