Eind vorig jaar hebben we een kort onderzoekje bij jullie uitgezet met twee vragen:
-zijn er openluchttheaters die in 2020 een jubileum vieren?
-zijn er theaters die een tool gebruiken voor het efficiënt plannen van vrijwilligerstaken?
Er zijn in totaal 12 reacties gekomen op onze vraag.
 
De vraag of er theaters zijn die dit jaar hun jubileum vieren, was ingegeven door het feit dat direct na de 2de wereldoorlog veel nieuwe openluchttheaters opgezet zijn. Dit jaar zouden zij dan hun 75ste seizoen hebben bereikt, wat wellicht aanleiding zou zijn geweest voor extra activiteiten en promotie. Voor zover ons nu bekend is, is dit het geval met Openluchttheater Mariahout en Natuurtheater de Kersouwe te Heeswijk-Dinther. De Kersouwe heeft echter, gezien de corona-crisis, besloten om alle jubileum-activiteiten door te schuiven naar 2021.
 
De vraag naar efficiënte plantools was ingezet door openluchttheater Eibergen. Uit de reacties bleek dat tot op dat moment nagenoeg geen enkel theater werkt met een universeel tool voor het plannen van vrijwilligerstaken. Uitzondering hierop vormden het Zuiderpark theater in Den Haag en Openluchttheater Mariahout, die beiden werken met het programma  ‘Stager’. Uit informatie van ‘Stager’ blijkt dat ondertussen ook de openluchttheaters Eibergen en Lochem hierop overgestapt zijn.
 
Heeft u tips over hoe om te gaan met het corona-tijdperk of heeft u vragen of behoeften aan kennis, stuur ze dan naar Anja Wiersma (kennisdeling@openluchttheaters.nl).
Wij zorgen ervoor dat de vragen en oplossingen verzameld en gebundeld worden, zodat we de kennis kunnen terugkoppelen aan alle leden.