Terug naar nieuwsoverzicht

Interview: Edwin Evers

Iedere nieuwsbrief interviewt OPENLUCHTTHEATERS.NL een Nederlandse artiest die een speciale band heeft met het openluchttheater. We praten over zijn of haar carrière, passie en ambities.

Edwin Evers Band gaat voor openluchttour

De Edwin Evers Band tourt dit najaar langs de Nederlandse openluchttheaters. De afgelopen jaren speelde de band al een aantal keer in de openlucht, wat goed beviel. Edwin Evers: “Onze muziek is erg gevarieerd, het spreekt iedereen op een bepaalde manier aan.”

De Edwin Evers Band heeft een speciale show in petto voor de openluchttheaters. Het is een combinatie van de reguliere optredens en de theatershows. “In het reguliere theater hebben we altijd een verhaal tussen de liedjes door, dat doen we nu niet. Het gaat echt op de muziek,” vertelt Edwin Evers. “Gewoon een leuke avond met bekende liedjes in een iets andere uitvoering dat mensen gewend zijn.”

De afgelopen vijf jaar stond de band bijna onafgebroken in de theaters. “We willen een keer iets anders, dus gaan we kijken of het openluchttheater iets voor ons is.” Zij hebben al wat ervaring in het openluchttheater. Ze stonden in het openluchttheater in Soest en in Bloemendaal. “Sinds het moment dat we daar speelden, hebben we altijd gezegd dat we een keer een kleine tour zouden doen om te kijken of het leuk is. We zijn gewoon erg benieuwd.” Evers denkt dat de band goed past in de openlucht. Ze hebben veel ervaring in het theater, maar ook op feestjes en festivals. “We zijn een grote ban dus we kunnen alle kanten op.”

De sfeer in het openluchttheater is bijzonder en belangrijk, het is een geheel eigen sfeertje.  “Ik denk dat wij daar wel in mee kunnen door de veelzijdigheid van onze muziek.” Daarnaast vind Evers het gewoon heel leuk. “Als we buiten staan en het wordt donker of de vogeltjes fluiten, zorgt dat gewoon voor extra beleving. Die sfeer is er altijd; als de zon schijnt, maar ook als het regent.”

Wanneer de openluchttour voorbij is, gaat de Edwin Evers Band weer reguliere optredens geven, bijvoorbeeld op feestjes. Vanaf 2018 is een theatertour weer een optie. “We hebben lang in het theater gestaan dus we willen even iets anders. Het openluchttheater is een leuke afwisseling, dan doen we eigenlijk van alles wat.”

Speellijst openluchttheatertour
31 augustus   Soest, Openluchttheater Cabrio
1 september   Soest, Openluchttheater Cabrio
2 september   Valkenburg (Li), Openluchttheater Valkenburg
7 september   Ede, Openluchttheater Ede
8 september   Roosendaal, Openluchttheater Vrouwenhof
9 september   Eibergen, Openluchttheater Eibergen
15 september  Heeswijk-Dinther, Natuurtheater De Kersouwe
21 september  Bloemendaal, Openuchttheater Caprera
22 september  Bloemendaal, Openluchttheater Caprera