Terug naar nieuwsoverzicht

Het Amsterdamse Bostheater is gered

Het Amsterdamse Bostheater krijgt de komende vier jaar toch subsidie van de gemeente Amsterdam. Hierdoor kan het openluchttheater voortbestaan en onder meer grootschalige voorstellingen blijven produceren in samenwerking met bekende theatergezelschappen.

Het besluit werd afgelopen dinsdag genomen door het college van B&W Amsterdam. Het Amsterdams Fonds voor de Kunst (AFK) kon afgelopen zomer de aanvraag van het Bostheater voor vierjarige subsidie niet honoreren vanwege onvoldoende financiële middelen,  ook al waren de plannen van het Bostheater wel positief beoordeeld door dit fonds.

Dankzij de subsidie van de gemeente Amsterdam kwam er gelukkig een einde aan een periode van grote onzekerheid aangaande het voortbestaan van het Bostheater. De organisatie van het Bostheater is uiteraard zeer dankbaar voor alle steun en lieve berichten die zij tijdens deze spannende periode mocht ontvangen.. 


Met de toegekende subsidie kunnen de geplande grote theaterproducties – met deze zomer Toneelgroep Oostpool en daarna Internationaal Theater Amsterdam (2022), Orkater (2023) en De Warme Winkel (2024) – nu toch doorgang vinden.

Naast de grote zomerproductie, bestaat de programmering deze zomer uit een grote jeugdvoorstelling i.s.m. De Toneelmakerij, Boslab Theaterfestival, concerten en filmavonden. Hierbij wordt rekening gehouden met verschillende scenario’s i.v.m. corona.

Het openluchttheater in het Amsterdamse Bos wordt momenteel aangepast om, zodra de maatregelen dit weer toelaten, het publiek op veilige wijze te kunnen ontvangen bij voorstellingen en optredens in de buitenlucht.

Voor meer info, zie https://bostheater.nl

Bron: Bospost, Nieuwsbrief van het Amsterdamse Bostheater