Terug naar nieuwsoverzicht

Een onzeker zomerseizoen.

Maart is normaal gesproken de maand waarin de openluchttheaters hun programmering rond hebben en starten met de voorverkoop van voorstellingen. De afgelopen maand werd echter ook duidelijk dat het coronavirus komende maanden het leven in Nederland en in de hele wereld bepaalt. In eerste instantie door de vele slachtoffers die het virus veroorzaakt, maar ook vanwege haar impact op het normale leven van iedereen.
 
Consequenties voor het programma.
De maatregelen om het virus in te dammen, hebben grote consequenties voor onze programmering. De theaters zijn gesloten tot 28 april en alle evenementen  met een vergunning of meldplicht zijn tot 1 juni verboden. Nagenoeg alle voorstellingen die vóór 1 juni gepland stonden, zijn inmiddels afgelast of worden doorgeschoven naar een later tijdstip. Speelgroepen die druk bezig waren met het repeteren voor uitvoeringen in het zomerseizoen 2020 hebben hun repetities en andere voorbereidingen moeten stoppen, met als gevolg dat hun uitvoeringen veelal naar 2021 verschuiven. Dit geldt helaas ook voor de vermaarde passiespelen in Tegelen.
Onze ledenadministratie heeft in maart uw programma opgenomen op onze site. Controleer s.v.p. nauwgezet of dat dit nog klopt en wijzig het waar nodig: liefst door middel van uw account of anders via een berichtje aan ledenadministratie@openluchttheaters.nl
 
Vragen en aanbevelingen.
Wij raden u dringend aan om alle instructies van de overheid nauwgezet te volgen in het belang van de gezondheid van iedereen. Wij hopen van harte dat hierdoor de medewerkers en bezoekers van de theaters gezond blijven en dat we wegen vinden om binnen reële en veilige grenzen de bezoekers toch nog een beperkt programma aan te kunnen bieden in 2020. Theatermakers zijn van nature creatief. Dat helpt ons om onze bezoekers en medewerkers weer volop van openluchttheater te laten genieten zodra de Corona-maatregelen afgezwakt of opgeheven  zijn.
 
Mochten wij u ergens mee kunnen helpen, schroom dan niet om via secretaris@openluchttheaters.nl contact op te nemen. Hetzelfde geldt als u denkt dat u oplossingen gevonden heeft waar ook andere theaters hun voordeel mee kunnen doen. Kennis delen is een van de kernactiviteiten van onze vereniging.
Ik wens u allen namens het bestuur en medewerkers van OPENLUCHTTHEATERS.NL heel veel sterkte en gezondheid komende tijd. Houd vol!
 
Henk Voets
Voorzitter