Terug naar nieuwsoverzicht

Duurzaamheid Culturele Sector

De Boekmanstichting en Bureau 8080 hebben in het voorjaar van 2019 een enquêteonderzoek uitgevoerd aangaande duurzaamheid in de culturele sector. Dit onderzoek heeft geresulteerd in een publicatie met de titel Duurzaamheid in de culturele sector. Steppingstones voor toekomstig duurzaamheidsbeleid(juni 2019) 

De publicatie bevat naast de onderzoeksresultaten ook een inventarisatie van organisaties en initiatieven op het gebied van verduurzaming, en drie inspirerende interviews met koplopers binnen de sector. Hiermede reikt het rapport aanknopingspunten aan voor zowel culturele organisaties, beleidsmakers als onderzoekers die zich willen inzetten voor een groenere culturele sector. Voornoemde publicatie kunt u downloaden door hier te kllkken. 

De Boekmanstichting is een onafhankelijke kenniscentrum voor kunst, cultuur en beleid in Nederland.  Zij verzamelt, analyseert en verspreidt data en informatie over de cultuursector en stimuleert en faciliteert het gefundeerde cultuurdebat. 

Bron: www.boekman.nl.

Bureau 8080 is een advies- en projectmanagementbureau op het gebied van duurzaamheid. Ze bouwen collectieven, managen projecten, creëren inzicht, adviseren en zijn de aanjager van een duurzame verandering in binnenstedelijke gebieden en de culturele sector.

Bron: https://bureau8080.nl

 

Duurzaamheid Culturele Sector