Terug naar nieuwsoverzicht

Bliksembeveiliging bij buitenevenementen

Techniek Nederland heeft in samenwerking met onder meer de VVEM de brochure Bliksembeveiliging Bij Buitenevenementen opgesteld. Deze geeft informatie over het voorkomen van mogelijke risico’s van blikseminslag. De brochure moet de algemene bewustwording rond bliksembeveiliging tijdens buitenevenementen vergroten.

Blikseminslag is voor iedere organisator van buitenevenementen een risico om rekening mee te houden. In de praktijk gebeurt dit vanzelfsprekend ook. Nu de kans op extreme onweersbuien groter wordt als gevolg van de klimaatverandering, wordt het echter voor evenementorganisatoren en gemeenten nog belangrijker om zich bezig te houden met voorlichting en preventieve maatregelen. Daarom hebben de VVEM, de Branchevereniging van Nederlandse Tentenverhuurbedrijven en Event Safety Institute samen met Vakgroep Bliksembeveiliging, Techniek Nederland de brochure Bliksembeveiliging bij buitenevenementen opgesteld. Deze geeft informatie over het voorkomen van mogelijke risico’s van blikseminslag. De brochure moet de algemene bewustwording rond bliksembeveiliging tijdens buitenevenementen vergroten.

Klik hier of op foto van de cover voor het downloaden van de brochure Bliksembeveiliging bij Buitenevenementen van Techniek Nederland

bron: VPT Vereniging Podiumtechnologie, VVEM Vereniging van EvenementenMakers, Techniek Nederland

Bliksembeveiliging bij buitenevenementen