Terug naar nieuwsoverzicht

Actuele protocollen in verband met Corona

Vele openluchttheaters brengen in de maanden juli tot en met september toch nog een beperkt aantal voorstellingen in hun theater. Voor al deze voorstellingen wordt een coronaprotocol aangehouden. Voor het opzetten hiervan kunnen openluchttheaters dankbaar gebruik maken van protocollen van landelijke organisaties. Omdat de landelijke regels en inzichten regelmatig veranderen, volgt hier een overzicht waar u de meeste recente versie van die protocollen kunt vinden.

Voor het exploiteren van uw theater, en met name het brengen van voorstellingen, vormt het protocol van de VSCD (Vereniging van Schouwburg- en Concertgebouwdirecties) een goed uitgangspunt. De meest actuele versie is te vinden op: https://www.vscd.nl/voor-onze-leden/corona.

Voor de horecaverstrekking op uw theater wordt verwezen naar het protocol van KHN (Koninklijke Horeca Nederland): https://www.khn.nl/kennis/protocol-heropening-horeca-beschikbaar.

Ook zijn er vele openluchttheaters, die zelf theaterproducties maken. Voor dit aspect verwijzen wij u naar het protocol van de NAPK (Nederlandse Associatie voor Podiumkunsten). De laatste versie van het protocol van de NAPK is te vinden op de site: https://www.napk.nl/protocol-podiumkunstproductie-gereed/.