Terug naar marktplaats overzicht

Strings in the House

Naam aanbieder/vraagsteller
Ataneres Ensemble
Naam voorstelling
Strings in the House
Soort dienst / product
concert
Prijsindicatie
in overleg
Duur
65 minuten
Omschrijving

LIVE DJ-SET MET STRIJKORKEST
Ultieme synergie tussen strijkers en electronica.

Strijkorkest en housemuziek betrekken op het eerste zicht twee totaal verschillende werelden, maar is dit ook zo? Met deze productie focust Ataneres zich op de raakvlakken. En daar waar deze (nog) niet bestonden, worden ze gecreëerd. Klassieke orkestratie gaat aan de slag met de structuur van een dj-set. Het beste van beide werelden wordt daarbij tot uiting gebracht: typische thema’s van klassieke muziek brengen het publiek in trance. Technomuziek, langs haar kant, had nog nooit zoveel harmonische en esthetische diepgang.

BEKIJK HIER DE TRAILER

Het resultaat van deze ongewone synergie is een overtuigend en meeslepend doorgecomponeerd kunstwerk, dat staat als een huis. Daarin gaan klassieke strijkinstrumenten in dialoog met analoge synthesizers. Laurent Garnier ontmoet Arvo Pärt, en Nils Frahm vindt zijn gelijke in Philip Glass. Minimalistische hoogvliegers, parels uit de filmmuziek en covers houden het geheel voor een breed publiek toegankelijk.
Met SitH vinden drie vrienden (Frederik Martens – piano/synthesizer, Jimmy Quintens – DJ/laptopist en Wim Spaepen – violist/concertmeester) elkaar terug in een alternatieve queeste naar schoonheid. De virtuele grens tussen de klassieke wereld, enerzijds, en die van extravagante feesten, anderzijds, wordt totaal genegeerd. Dit programma is niet voor conformisten. Wel voor nieuwsgierigen.

Ataneres Ensemble
Contact

Ataneres Ensemble

E ataneres@nomedarte.com
M +32 478 57 25 83Website
OPENLUCHTTHEATERS MARKTPLAATS

Via deze web-marktplaats kunnen impresariaten en theatermakers producten, voorstellingen en diensten aanbieden aan de openluchttheaters in Nederland.

Heeft u iets aan te bieden?
Door op 'zelf aanbod plaatsen' te klikken, kunt u uw diensten aanbieden. Het is echter aanbevolen om eerst via 'inloggen' een account als marktplaatsgebruiker aan te vragen. Als u vervolgens met uw account een aanbod plaatst, heeft u tevens de mogelijkheid om op een later moment uw aanbod aan te vullen en/of te wijzigen.

Heeft u iets te vragen?
Is uw theater lid van openluchttheaters.nl? Dan kunt U vragen op deze website plaatsen via het toegangsaccount, waarmee u ook uw programma op deze website plaatst. Via de button 'inloggen', bovenaan deze pagina kan elk theater één account als 'theaterbeheerder' aanvragen.

Het bestuur van de Vereniging van Nederlandse Openluchttheaters kan niet aansprakelijk gesteld worden voor de inhoud van de geplaatste vragen en aanbiedingen. Ook houdt het bestuur zich het recht voor om vragen en aanbiedingen te verwijderen van de marktplaats.