Terug naar nieuwsoverzicht

VNO wordt OPENLUCHTTHEATERS.NL

De VNO ondergaat een facelift en is o.a. voorzien van een logo nieuwe stijl.

“De roepnaam VNO geeft geen directe associatie met het openluchttheater, tijd om dit te veranderen” aldus Henk Voets, voorzitter van de Vereniging Nederlandse Openluchttheaters.

De Vereniging van Nederlandse Openluchttheaters werd in 1949 opgericht met als doelstelling “het bevorderen van de morele, culturele en materiële belangen van haar leden alsmede het bevorderen van goede en verantwoorde kunst”.

Door de jaren heen is de functie van de Vereniging Nederlandse Openluchttheaters niet heel erg veranderd, maar de manieren waarop de doelstellingen worden bereikt daarentegen aanzienlijk.

Anno 2014 bestaat het bestuur nog steeds uit vrijwilligers. De afgelopen jaren heeft het bestuur zich zeer intensief beziggehouden met het structureel verzamelen, verwerken en up-to-date houden van informatie ten behoeve van de exploitatie van een openluchttheater. Vergaarde kennis en informatie worden middels een digitaal handboek voor leden en vanaf begin april via een totaal vernieuwde website aangeboden. In de nabije toekomst hoopt OPENLUCHTTHEATERS.NL ook een coördinerende rol te kunnen spelen bij de programmering en een digitaal educatief kennisplatform te creëren gekoppeld aan de website.

OPENLUCHTTHEATERS.NL zet zich onverminderd maar met een frisse blik in voor de openluchttheaters in Nederland.