Terug naar nieuwsoverzicht

STOOT!START VAN HET OPENLUCHTTHEATERSEIZOEN

Op 25 Mei j.l. een zonovergoten dag, werd het openluchttheaterseizoen officieel geopend in een hernieuwd openluchttheater Vrouwenhof in Roosendaal met als afsluiting een spetterend optreden van de coverband STOOT!

Opgewacht door twee immens grote butlers en verwelkomd door Roodkapje en de Boze Heks, konden de bezoekers genieten van een variatie aan optredens. De heropening van Openluchttheater Vrouwenhof werd mogelijk gemaakt door een kleine groep initiatiefvolle en daadkrachtige inwoners om deze parel te behouden. Op deze dag viel alles samen: de entourage, het weer, het programma en een mooie opkomst van bezoekers. Nederland is weer een mooi en atief openluchttheater rijker.

Deze feestelijke gebeurtenis luidde tegelijkertijd de officiele opening van het landelijk openluchttheaterseizoen in. Henk Voets, voorzitter van OPENLUCHTTHEATERS.NL, benadrukte nog eens hoe belangrijk de functie van een openluchttheater op lokaal en regionaal niveau is waarbij organisatie (vrijwilligers), bezoekers, gemeente en bedrijven dichter tot elkaar komen. Een verrijking voor iedereen.

In vele andere openluchttheaters in heel Nederland ging dit weekend het seizoen van start met optredens van o.a. Ilse de Lange in Eibergen, de Wereldband in Bloemendaal, NEST in Enschede, het Fragmentenfestival in Velp, Sesamstraat in Amersfoort en een wijnmarkt in Markelo.

Het belooft een mooi openluchttheaterseizoen te worden met voor ieder wat wils. Kom ook naar het openluchttheater en laat u verrassen! Klik hier voor een globale impressie van de programmering in 2014.

Een totaaloverzicht van de openluchttheaters in Nederland (locaties, programma s en kaartverkoop) kunt u vinden op deze website.