Terug naar nieuwsoverzicht

Recordaantal bezoekers 2015

Afgelopen jaar trokken de openluchttheaters maar liefst 330.000  bezoekers naar hun voorstellingen. Dat zijn ongeveer 45.000 bezoekers meer dan in het recordjaar 2014. Een groot deel van deze groei is toe te schrijven aan de passiespelen in Tegelen. Dit 5-jaarlijks terugkerende evenement was alleen al goed voor een groei van 30.000 bezoekers. Daarnaast maken winter-activiteiten meer en meer hun entree in de openluchttheaters. In 2015 vond 2,5% van de voorstellingen in de winter plaats.

De professionalisering nam ook in  2015 weer verder toe: 56% van alle voorstellingen werden gebracht door professionele artiesten. Deze trend heeft ook een positief effect op de organisaties van de openluchttheaters, die van steeds hogere kwaliteit (moeten) zijn om deze professionele voorstellingen te kunnen exploiteren.

Concerten, toneelvoorstellingen en jeugdvoorstellingen zijn categorieën, die het meeste bezoekers trekken, op afstand gevolgd door cabaretvoorstellingen. Bij de concertvoorstellingen stonden dit jaar grote namen zoals Caro Emerald, de Dijk, Golden Earring, Racoon, Armand, The Kik, Wende Snijders, The Common Linnets, BlØf, Jett Rebel, Herman van Veen en de 3J’s. Naast de passiespelen in Tegelen werden in de categorie toneel ook weer relatief veel Shakespearevoorstellingen geprogrammeerd.