Terug naar nieuwsoverzicht

Passiespelen Hertme 2019

Op vrijdag 12 april gaat de derde ediitie van de Passispelen Hertme in première. Het vijfjaarlijks evenement speelt zich af in Openluchttheater Hertme.

De moderne derde editie staat in april 2019 zeven keer op de planken, met ruim 200 acteurs, zangers en figuranten. Het is een klassiek verhaal over de lijdensweg van Christus dat door regisseur Jos Brummelhuis is bewerkt tot een eigentijds verhaal. Deze editie wordt uniek: voor het eerst speelt een orkest live muziek. De muziek zal een mix zijn van licht klassiek en popmuziek waardoor de voorstelling voor een breed publiek aantrekkelijk is. Tijdens de voorstelling worden er verbanden gelegd tussen De Strijd van toen en De Strijd van nu.

Met de titel ‘De Strijd’ wordt verwezen naar de strijd van Jezus om zijn lijdensweg te ondergaan, van Maria om haar zoon te verliezen, van de hogepriesters om hem aan het kruis te krijgen, van de apostelen of ze Jezus moeten blijven volgen, van Maria Magdalena wat ze met haar gevoelens moet, en van het volk welke kant ze moeten kiezen.

De voorstellingen vinden plaats op 12,13, 19, 20 en 21 april om 20.15 uur en op 14 en 22 april om 14.15 uur.
De kaarttverkoop is inmiddels gestart.