Terug naar nieuwsoverzicht

Passiespelen De Strijd

Het aloude lijdensverhaal staat in een totaal nieuwe opzet op de bühne. Met een kleine 200 spelers, indrukwekkende dialogen en prachtige zang wordt het ontroerende en meeslepende verhaal over de laatste dagen uit het leven van Jezus verteld. Van 12 t/m 22 april 2019 staat Hertme in teken van De Passiespelen ‘De Strijd’.

De titel van het stuk verwijst naar de (soms innerlijke) strijd van meerdere personages. De strijd van Jezus om zijn lijdensweg te ondergaan, van Maria om haar zoon te verliezen, van de hogepriesters om hem aan het kruis te krijgen, van de apostelen of ze Jezus moeten blijven volgen, van Maria Magdalena wat ze met haar gevoelens moet, en van het volk welke kant ze moeten kiezen.

Het verhaal is door regisseur Jos Brummelhuis bewerkt tot een eigentijds verhaal, met live orkest, klassieke en popmuziek, zowel Engels als Nederlandstalig en twee vertellers die het verband leggen tussen De Strijd van toen en De Strijd van nu. Immers, De Strijd is van alle tijden. Met live muziek en zang wordt het publiek meegezogen in het verhaal. De zangers zijn geen apart koor, maar onderdeel van de cast. Door moderne nummers te combineren met klassieke muziek, wordt een breed publiek aangesproken.

De voorstelling is door een speciaal ontwikkelde vertaal app ook te volgen voor buitenlandse bezoekers. Op hun smartphone kunnen ze meelezen met o.a. de teksten van de vertellers en de liederen in Nederlands, Duits en Engels. Daarnaast bevat de app de laatste nieuwtjes, spelers informatie en het programmaboekje.