Terug naar nieuwsoverzicht

Magische wintersferen

Scrooge, de Herderstocht, het Winterplein, Christmas Cave Concerts, Shakespeare’s Zalige Vrouwtjes en Oliver Twist zorgen in december voor een magische winter- en kerstsfeer in het openluchttheater.

Mariahout organiseert voor de tweede keer het “Winterplein in het Park”, een evenement met een warme winterse ambiance, bijzondere kraampjes en allerlei sfeervolle activiteiten. De avond is gevuld met een breed programma rond en op het podium. Mooie verhalen, bijzondere karakters en een oorstrelende muzikale omlijsting.

Voor ‘Kerst in Hoessenbosch’ wordt het hele openluchttheater aangekleed met honderden kaarsjes. Er zijn diverse optredens van bands, koren en toneelverenigingen. Uiteraard wordt er ook aan de inwendige mens gedacht.

De Herderstocht wordt in en rond Openluchttheater Cabrio Soest voor de achtste keer georganiseerd. Een wandel/theatertocht langs een spoor van licht waar om de paar honderd meter een scène van het kerstverhaal wordt gespeeld.

In Valkenburg vier Christmas Cave Concerts met Rautenbach Voice Studio (opera), Trio Merain (folk), Bender (Nederlandstalig) en Gwendolyn Masin (viool). Een variatie in stijlen en oorsprong, maar alles in magische kerstsferen.

Scrooge, hoofdpersoon uit het wereldbekende kerstverhaal A Christmas Carol, zorgt voor een interactieve muziektheater-winterwandeling in het Zuiderparktheater Den Haag. Zie, hoor, ruik en voel hoe de vrekkige Scrooge, reizend door Verleden, Heden, Toekomst en Zuiderpark tot inkeer komt. Een combinatie van locatietheater, opera, musical, koor, dans, Japanse percussie en dressuur.

Ook Shakespeare komt in kerstsferen met het stuk Zalige Vrouwtjes in het Globetheater van Shakespearetheater Diever. Zalige Vrouwtjes is gebaseerd op The Merry Wives of Windsor, een muzikale kerstkomedie voor het hele gezin.

Tot slot komt Oliver Twist eind december naar Nispen. Een familievoorstelling naar het beroemde boek van de Britse meesterverteller Charles Dickens.  

Beleef onvergetelijke magische kerst- en wintersferen in het openluchttheater!