Terug naar nieuwsoverzicht

Laatste zomervoorstellingen openluchttheaters

Het einde van het openluchttheaterseizoen komt in zicht, maar voordat het zo ver is, is er nog een heleboel moois aan films, concerten en toneel.

September is eigenlijk dé maand voor openluchtfilms, het wordt al eerder donker en de avonden zijn nog aangenaam. Een mooie film kijken in de openlucht is een bijzondere ervaring, magisch en supergezellig.
Dit jaar is er weer een mooi en gevarieerd aantal films te bewonderen: La La Land, Into the Wild, The Red Turtle (Bloemendaal), Wild (Eibergen), De Wilde Stad (Ommen), Florence Foster (Velp) en Vele Hemels boven de Zevende (Luttenberg). 

Dan is ook nog een aanzienlijk aanbod van concerten met bekende en minder bekende artiesten, maar die je stuk voor stuk eigenlijk niet wil missen. Om een paar te noemen: The New Power Revolution (Ede), Bløf (Heeswijk-Dinther), Percussions Live (Hertme), Jett Rebel (Bloemendaal), Diggy Dex (Soest), Eagles Legacy (Gendringen), Absolutely Floyd (Nijmegen), Jungle by Night (Bloemendaal), De Dijk (Ede) en de laatste ‘Bands in het Bos’ met DHoofd (Berghem).

Het Grottheater Valkenburg biedt in november mooie intieme concerten met Margriet Sjoerdsma & Egbert Derix, Paul van Loo & Ivo Rostbeek en een liedjesprogramma vol herinneringen aan Toon Hermans door Maurice Hermans, Dyanne Sleijpen en Math Dirks.

Voor toneelliefhebbers is er nog De Zwarte Ruiter (Mariahout), King Lear (Diever) en Pinokkio (Amstelveen). Het Shakespearetheater gaat in het najaar door met Midzomernachtdroom en Zalige Vrouwtjes, gespeeld in het bijzondere Globetheater.