Terug naar nieuwsoverzicht

Kom in actie voor het bostheater.

Behoud het Bostheater!

Het Bostheater, een plek waar ruim 60.000 toeschouwers jaarlijks in de zomer genieten van theatervoorstellingen, dans, concerten en jeugdtheater, verliest de structurele subsidie van de gemeente Amsterdam. Het doek dreigt te vallen voor het grootste openluchtpodium van de stad ondanks een positief advies van het Amsterdams Fonds voor de Kunst (AFK). Daarom roepen ze iedereen op om in actie te komen voor het behoud van het Bostheater.

Op haar website schrijft het Bostheater:

“We zijn verbijsterd, boos, verdrietig en heel erg strijdbaar! We laten het hier uiteraard niet bij zitten en we roepen de wethouder en de gemeenteraad op om met een oplossing te komen voor het te laat is. Je kunt ons verzoek kracht bijzetten door bijgaande petitie te ondertekenen.”

TEKEN DE PETITIE.

“Zonder subsidie moeten we stoppen met alles waar we met hart en ziel voor staan: voor een theater met een breed, gevarieerd aanbod, laagdrempelig en met hoge artistieke kwaliteit. Het Bostheater is een podium waar gerenommeerde theatergezelschappen, bekende muzikanten en aanstormend talent naast elkaar staan.”

Een avond in het Bostheater is met niets te vergelijken. Bezoekers, acteurs, muzikanten, vrienden en vrijwilligers, wie is er niet gevallen voor de magische sfeer van dit podium in de buitenlucht? Een vriendelijk prijsbeleid, geen rangen en standen, en de picknick op de tribune zijn onderdeel van wie we zijn en willen blijven. Dit alles staat op het spel als er nu niets gebeurt.

“Het openluchttheater is in 36 jaar stevig geworteld in het Amsterdamse culturele veld; een boom die in 36 jaar is gegroeid, kun je maar één keer kappen. Jij kunt ons helpen dit te voorkomen. De handtekeningen die we verzamelen met de petitie ‘Behoud het Bostheater’ bieden we aan de wethouder en de gemeenteraad aan. Voor 16 september, als de gemeenteraad beslist.”

“Deel deze oproep met vrienden, familie, buren, in je netwerk en op social media. Het liefst vergezeld van een persoonlijke mededeling. Vraag iedereen in jouw huis apart te ondertekenen. Want elke stem telt!”