Terug naar nieuwsoverzicht

Joe Mann Natuurtheater terug van weggeweest

Na de heropening in juli van dit jaar, is het Joe Mann Natuurtheater in Best aspirant lid van de Vereniging Nederlandse Openluchttheaters geworden. Theatergroep BLUV wordt vaste speler van het theater en zal ook helpen met de overige programmering.

In augustus bracht Theatergroep BLUV in Joe Mann Shakespeares Hamlet in première, waarna nog drie voorstellingen gespeeld werden. De voorstelling was een groot succes en zette het natuurtheater meteen op de kaart. Veel mensen uit Best en weide omgeving wisten de weg naar het theater weer te vinden. Een veel gehoorde opmerking was: wij hebben mooie herinneringen aan deze plek, we kwamen hier vroeger als kind, later met onze kinderen en nu zijn we er weer, de cirkel is rond. Ook kregen we tips om bij de programmering zeker niet alleen aan de inwoners van Best te denken. Het theater ligt halverwege Best en Son en Breugel; veel bezoekers uit bv Son, Oirschot en Eindhoven weten deze mooie plek ook al jaren te vinden voor een mooie wandeling, een natje en droogje in het paviljoen en nu ook weer voor een evenement in het theater.

Mede in verband met de herdenking van 75 jaar bevrijding speelt Theatergroep BLUV  in 2019 het Stuk “Oorlogstuig”  in het Joe Mann theater. Met diverse culturele platforms in Best is op dit moment overleg gaande om voor het theater een complete programmering te verzorgen. Kortom: het Joe Mann theater staat weer helemaal op de kaart!