Terug naar nieuwsoverzicht

HEMELS MUZIEKTHEATER

Natuurtheater De Donck in Someren presenteert in september een vrije bewerking van de film ‘As it is in heaven’, muzikaal ondersteund door Popkoor Forever Young

Het verhaal gaat over een internationaal gerenommeerd dirigent die met burn-out verschijnselen en hartkwalen terugkeert naar zijn ouderlijk dorp. Hij is weliswaar succesvol maar heeft gevoelsmatig gefaald als kunstenaar, omdat het hem niet is gelukt de harten van de mensen te openen door zijn muziek. De dorpsbewoners herkennen hem alleen als beroemdheid en hij wordt daardoor meteen gevraagd om het plaatselijke kerkkoor te dirigeren. Geleid door gevoel en de liefde neemt hij deze baan aan en werkt hij met deze amateurs toe naar zijn laatste meesterwerk.
De koorleden zijn stomverbaasd als Daniël de baan ook echt aanneemt en met ze aan de slag wil. Zijn werkwijze maakt veel los, het confronteert, het opent harten en geeft iedereen de ruimte zichzelf te zijn. Iets wat zeker niet iedereen waardeert.

Hemels is gebaseerd op een, voor een oscar genomineerde, Zweedse film uit 2004: As It Is In Heaven (Sa som i himmelen).

De Speledonckers staan onder de regie van de professionele regisseur Eva Stam en een productieteam onder leiding van Ruud van Eijk.
Popkoor Forever Young bestaat uit circa 40 enthousiaste zangers, zangeressen en muzikanten, onder de bevlogen leiding van dirigent Rusmin Madesko, tevens pianist. 

Speeldata: 1, 5, 7, 8, 14 en 15 september om 20:00 uur.
Entree: voorverkoop tot 25 augustus € 10,00 | € 12,50