Terug naar nieuwsoverzicht

EPIDAURUS-PRIJS VOOR OPENLUCHTTHEATER EIBERGEN

OPENLUCHTTHEATERS.NL (Vereniging Nederlandse Openluchttheaters) introduceerde dit jaar de Epidaurus-prijs om initiatieven voor de inhoudelijke en facilitaire ontwikkelingen in het openluchttheater te stimuleren. Het doel is de theaters uit te dagen hun meest innovatieve ontwikkelingen te delen.

Tijdens de jaardag van OPENLUCHTTHEATERS.NL op zaterdag 4 november werd Openluchttheater Eibergen gekozen als winnaar met low budget sfeervolle schermen die voor diverse doeleinden te gebruiken zijn. Overige genomineerden waren Openluchttheater Valkenburg, Goois Openluchttheater Eemnes en Natuurtheater De Kersouwe Heeswijk-Dinther.
Voorzitter Berry Kransen van Openluchttheater Eibergen ontving uit handen van VNO-voorzitter Henk Voets een oorkonde en plaquette.  Tientallen bestuurders waren naar Eibergen gekomen. Ieder theater mocht bij de verkiezing één stem uitbrengen. 

De prijs is vernoemd naar het best bewaarde theater uit de Griekse oudheid, het theater van Epidaurus. Dit openluchttheater werd in de 4e eeuw voor Chr. gebouwd, volgens zuiver wiskundige principes en biedt plaats aan 14.000 toeschouwers. De akoestiek is ronduit geweldig. Het is werelderfgoed en als zodanig ook een grote trekpleister. Een prijs vernoemen naar dit theater is een zeer bescheiden eerbetoon aan onze verre voorouders op het gebied van openluchttheater. 

   

Met de jute schermen is vrijwel iedere accommodatie te verkleinen tot een intiem en sfeervol theater.

Via deze link https://vimeo.com/225228981 is een kort filmpje over jute sfeerschermen te zien.