Terug naar nieuwsoverzicht

Epidaurus-Prijs voor Openluchttheater Cabrio Soest

OPENLUCHTTHEATERS.NL (Vereniging Nederlandse Openluchttheaters)introduceerde vorig jaar de Epidaurus-prijs om initiatieven voor de inhoudelijke en facilitaire ontwikkelingen in het openluchttheater te stimuleren. Het doel is de theaters uit te dagen hun meest innovatieve ontwikkelingen te delen.

Tijdens de Jaardag van OPENLUCHTTHEATERS.NL op zaterdag 3 november werd Openluchttheater Cabrio Soest door de leden gekozen als winnaar met de introductie van het horecaplein. Openluchttheater Cabrio kwam met drie innovaties: creatie van een horecaplein, eigen geluidmetingen en een andere manier van inhuur van techniek. Genomineerd werd het horecaplein dat met klein podium geworden is tot een plek waar voor, tijdens en na de voorstelling het publiek samenkomt onder het genot van een drankje. Voorafgaand aan de voorstelling wordt de toegang tot de tribune bewust afgesloten. Het heeft de omzet verhoogd en bijgedragen aan de tevredenheid van de bezoekers.

De prijs is vernoemd naar het best bewaarde theater uit de Griekse oudheid, het theater van Epidaurus. Dit openluchttheater werd in de 4eeeuw voor Chr. gebouwd en biedt plaats aan 14.000 toeschouwers. Het is werelderfgoed en als zodanig ook een grote trekpleister. Een prijs vernoemen naar dit theater is een zeer bescheiden eerbetoon aan onze verre voorouders op het gebied van openluchttheater.