Terug naar nieuwsoverzicht

EPIDAURUS-PRIJS 2020 VOOR OPENLUCHTTHEATER VIS À VIS ALMERE.

Tijdens de jaarvergadering van OPENLUCHTTHEATERS.NL (Vereniging Nederlandse Openluchttheaters) werd theatergezelschap Vis à Vis uit Almere gekozen tot winnaar van de Epidaurusprijs 2020.
Vis à Vis, genomineerd naast Openluchttheater Cabrio uit Soest en Amfitheater het Lommerrijk uit Luttenberg, kwam na stemming door de leden van OPENLUCHTTHEATERS.NL als beste uit de bus. Vis à Vis dankt de prijs aan het project dat opgezet is om het publiek komend seizoen vanaf twee zijden een voorstelling te laten bekijken. Ten opzichte van een centraal speelplan zijn aan weerszijden twee tribunes geplaatst. Voor de pauze krijgt het publiek op de ene tribune de ‘voorzijde’ van de voorstelling te zien terwijl het publiek op de andere tribune naar de ‘achterzijde’ van de voorstelling kijkt. Tijdens de pauze wandelt het publiek corona-proof naar de tegenover liggende tribune. De voorstelling wordt dan nogmaals gespeeld zodat na afloop alle bezoekers de voorstelling van beide zijden gezien hebben. Op deze wijze brengt Vis à Vis niet alleen een heel verrassende voorstelling maar gelijktijdig verdubbelt zij ook het aantal bezoekers dat met de anderhalve-meter-voorschriften een voorstelling mag bezoeken.

OPENLUCHTTHEATERS.NL reikt jaarlijks de Epidaurus-prijs uit aan het meest innovatieve openluchttheater. Het doel is nieuwe initiatieven te stimuleren en de theaters uit te dagen hun innovaties te delen.