Terug naar nieuwsoverzicht

Bezoekersaantallen van de Nederlandse openluchttheaters terug naar niveau vóór corona

Na twee zomerseizoenen met een zeer beperkte programmering als gevolg van de coronapandemie, bieden de Nederlandse openluchttheaters deze zomer weer een volledig programma. Veel openluchttheaters zijn gestart met de voorverkoop. De eerste voorverkoopresultaten wijzen er op dat het aantal bezoekers dit jaar weer uitkomt op het niveau van 2019.

Henk Voets, voorzitter van koepelorganisatie OPENLUCHTHEATERS.NL bevestigt de aantallen. ”Het overgrote deel van die voorverkoop wordt bepaald door de populaire grote concerten. Een deel daarvan is opgeschoven vanuit de lockdownperiode naar de zomer van 2022, maar er zijn ook veel nieuwe voorstellingen geprogrammeerd. We vinden het fijn om te merken dat bezoekers de voorstellingen in de buitenlucht weer weten te vinden en kijken uit naar een mooi seizoen met volle programmering”.

Het prijsniveau van de tickets blijft voor de meeste voorstellingen op het niveau van 2019. Een aantal openluchttheaters geeft aan de prijzen licht te hebben verhoogd (5 tot 10%) ten opzichte van het niveau van 2019. De prijsverhogingen gelden vooral voor de eigen toneelvoorstellingen van de deelnemende theaters.

Bij veel openluchttheaters starten de voorstellingen deze maand.