Terug naar nieuwsoverzicht

40 jaar Jeugdtheater in De Kersouwe

Jeugdtheatergroep De Kersouwe bestaat 40 jaar! Van ‘Koning Tourmalijn verliest zijn pijn’ in 1979 tot ‘ De club van lelijke kinderen’ in dit feestelijke jubileumjaar 2019.
Ook deze zomer zal jeugdtheatergroep de Kersouwe jong en oud weer volop vermaken met een vrolijke, herkenbare en meeslepende voorstelling.
Première woensdag 26 juni, aanvang 15.00 uur. Entree €5,-. De voorstelling is ook nog te zien op 3 juli, 6 juli, 10 juli en 13 juli. 

De Club van Lelijke Kinderen
De club van lelijke kinderen is gebaseerd op het inmiddels bijna klassieke boek van Koos Meinderts, geschreven in 1987, en nog steeds actueel. In overleg met de auteur is het boek bewerkt tot theatervoorstelling.

Het verhaal
Op een kwade dag gaf generaal Isimo het bevel om alle lelijke kinderen op te pakken. Iedereen praatte erover, maar er gebeurde niets. Het gewone leven ging verder en de mensen begonnen het bevel te vergeten.
Tot op een dag Paul met een vreemd verhaal thuiskwam.
Een fotograaf had van het dak van de school een foto van alle leerlingen genomen.
Zijn zus wist te vertellen dat een aantal kinderen op de foto met stift waren omcirkeld. Een paar dagen later reed er een bus het schoolplein op en alleen de omcirkelde kinderen mochten mee om een uitstapje te maken.
En daarmee begon voor Paul een groot avontuur…

De Club van Lelijke Kinderen is niet alleen te zien in Natuurtheater De Kersouwe. De Jeugdtheatergroep speelt ook zondag 7 juli 14:30  in Openluchttheater Overloon en donderdag  11 juli 14:30  in Openluchttheater Mariahout

Ben je betrokken geweest bij de jeugdtheatergroep? Kom naar de besloten voorstelling op 30 juni.
Graag wil het bestuur van De Kersouwe iedereen die in deze veertig jaren betrokken is geweest bij onze Jeugdtheatergroep, uitnodigen voor de besloten jubileumvoorstelling ‘De club van lelijke kinderen’ op zondagmiddag 30 juni om 15.00 uur. Je kunt (maximaal vier) gratis kaartjes bestellen via onze webshop op www.kersouwe.nl. Gebruik bij het inloggen natuurlijk het e-mailadres, dat bij ons bekend is. Geen e-mailadres bekend, bestel dan door te e-mailen naar kaartverkoop@kersouwe.nl  en vermeld tevens wanneer je actief was.
Kom samen met je kinderen of kleinkinderen. Van harte welkom!  We gaan er een feestelijke middag van maken. We hopen vele bekenden weer te ontmoeten!

Zomervakantie: Woensdagmiddag jeugdtheater in De Kersouwe
In de zomervakantie is er elke woensdagmiddag een leuke, spannende, lieve, vrolijke jeugdvoorstelling te zien in Natuurtheater De Kersouwe. De voorstellingen beginnen om 15.00 uur en eindigen plm. 17.00 uur. Entree is slechts € 5,- pp.