Terug naar programma overzicht

Theater na de Dam met Nelleke Noordervliet

Nelleke Noordervliet, Hanna Shybayeva

Data
04 mei 2019 / 21:00 uur
Website
Genre
Overig
Theater
Caprera Openluchttheater & Wandelpark

Op de avond van de Nationale Dodenherdenking, op 4 mei om 21.00 uur, zetten theatermakers en artiesten in heel Nederland zich in om deze dag van extra betekenis te voorzien. Tijdens deze tiende editie van Theater Na de Dam spelen gelijktijdig meer dan honderd voorstellingen die betrekking hebben op de Tweede Wereldoorlog.

In Caprera komen we op deze bijzondere avond samen 'onder de kap' van het theater, met schrijfster Nelleke Noordervliet. Zij stelt speciaal voor de herdenking een literaire lezing samen, waarbij ze op haar eigen manier stilstaat bij oorlog en vrede. Haar verhalen worden muzikaal omlijst door pianiste Hanna Shybayeva.

NELLEKE NOORDERVLIET
Nelleke Noordervliet (Rotterdam, 1945) studeerde Nederlands in Leiden en Utrecht. Rond 1980 begon ze aan een fictief dagboek van Multatuli’s eerste vrouw, barones Everdina Huberta van Wijnbergen. Het boek verscheen uiteindelijk in 1987 als Tine of De dalen waar het leven woont. Meteen werd Noordervliet erkend als een van de belangrijkste hedendaagse Nederlandse schrijvers. Vervolgens publiceerde ze veelgeprezen romans als Het oog van de engelDe naam van de vaderUit het paradijsPelican BaySnijpunt en Zonder noorden komt niemand thuis.

 

Behalve in romans en verhalen uitte Noordervliets belangstelling voor geschiedenis zich ook in boeken als Altijd roomboter, over haar overgrootmoeder, en in boeken die ze schreef voor het Rijksmuseum en voor de Amstelhof.

Nelleke Noordervliet is columniste voor Trouw en voor en het Radio 1 programma OVT. Haar boeken zijn meermaals genomineerd en bekroond en in verschillende talen vertaald. In 2018 werd haar de prestigieuze Constantijn Huygens-prijs toegekend voor haar gehele oeuvre.

Informatie tickets

Entree: € 15,00 (incl. servicekosten € 2,50)

theater-na-de-dam-met-nelleke-noordervliet-caprera2019.jpg
Caprera Openluchttheater & Wandelpark

Hoge Duin en Daalseweg 2
2061 AG Bloemendaal

T: 023-525 0050
E: info@caprera.nu
W: www.caprera.nu

Meest gezochte voorstellingen