Terug naar programma overzicht

Theater na de Dam

Marion Bloem

Data
04 mei 2017 / 21:00 uur
Website
Genre
Overig
Theater
Caprera Openluchttheater & Wandelpark

De eerste voorstelling in Caprera dit seizoen zal plaatsvinden op 4 mei, aansluitend op de Dodenherdenking bij de Eerebegraafplaats Bloemendaal. Dit naar voorbeeld van het succesvolle ‘Theater na de Dam’ dat jaarlijks plaatsvindt in Amsterdam, georganiseerd om de Dodenherdenking van extra betekenis te voorzien en ook voor volgende generaties een waarde te geven.

In Caprera zal schrijfster en filmmaakster Marion Bloem op deze avond verschillende stukken voorlezen en twee klassieke musici zullen improviserend op haar teksten reageren. Zangeres Niki Jacobs opent en sluit de avond af. Het belooft een mooie ingetogen voorstelling te worden.

MARION BLOEM
Marion Bloem (1952) is auteur, filmmaker, beeldend kunstenaar en psychologe. Zij debuteerde in 1983 met Geen Gewoon Indisch Meisje, inmiddels een klassieker en in 2012 herdrukt in goedkope editie tgv haar nieuwe roman Een meisje van 100. Van haar debuut zijn er meer dan 350.000 verkocht. Marion maakte ook succesvolle documentaires (o.a. Het land van mijn ouders), korte speelfilms en een lange speelfilm Ver van familie. Ze exposeert regelmatig, vooral in België.

Tijdens deze voorstelling zal op klassieke wijze geïmproviseerd worden als antwoord en reactie op de teksten die Marion Bloem voordraagt. Het klassieke duo, onder leiding van pianist Amir Swaab, treedt maandelijks op in De Nieuwe Liefde in Amsterdam tijdens de Mis voor Ongelovigen van Ricky Koole. Hun bijdrage is altijd een hoogtepunt van deze bijeenkomst.

THEATER NA DE DAM
Op de avond van de Nationale Dodenherdenking op 4 mei om 21.00 uur zetten theatermakers en artiesten in heel Nederland zich in om deze dag van extra betekenis te voorzien. Tijdens de achtste editie van Theater Na de Dam spelen gelijktijdig zo’n tachtig voorstellingen die ieder op hun eigen manier betrekking hebben op de Tweede Wereldoorlog. www.theaternadedam.nl

 
Informatie tickets

Entree € 15 incl. € 2,10 servicekosten

marion bloem caprera 2017.jpeg
Caprera Openluchttheater & Wandelpark

Hoge Duin en Daalseweg 2
2061 AG Bloemendaal

T: 023-525 0050
E: info@caprera.nu
W: www.caprera.nu