Terug naar programma overzicht

Lentefestival 2018

Data
15 april 2018 / 13:00 uur
Website
Genre
Festival
Theater
Slottuintheater

Meer dan 40 acts uit binnen- en buitenland zorgen voor een middag boordevol muziek en theater op het voorplein van Slot Zeist, in de tuinen en in het Slottuintheater. 

Straattheater, acrobatiek, steltlopers, trapeze, levende standbeelden, muziek en comedy... je komt ogen en oren te kort op het Lentefestival. In de tuin van het Slot en op het voorplein wandelen steltlopers en spelen muzikanten en kun je allerlei straattheateracts zien. In het Slottuintheater is een doorlopend programma en ook in twee open tenten in de tuin van het Slot zijn de hele middag voorstellingen. Bezoekers moeten kiezen want er is te veel om op één middag te zien.

Uit Spanje en Italië komt Deux à la Tâche. Een komische goochelshow die door het enthousiasme van de beginnende assistente van een arrogante goochelaar volledig ontspoort. Twee broers uit Georgië komen met een spectaculaire trampoline-act mét een springtoren, en uit Duitsland komt Cycling Circus met een acrobatische show op BMX-fietsjes.

Dat je niet van ver hoeft te komen om spektakel te bieden bewijst Niels Harder. Met zijn Wierdo of Wonder-show baarde hij internationaal opzien. Hij presenteert een knotsgekke nieuwe act. Twee andere Nederlandse artiesten die internationaal aan de weg timmeren komen met een première: jongleur Bart Hoving en kampioen eenwielfietsen Nick Edwards  (de snelste van Nederland!) bundelen hun talenten in de nieuwe voorstelling Nieuw Circus.

In de tuin en op het voorplein van Slot Zeist kom je niet alleen imposante creaties op stelten tegen en vermakelijke acts, je kunt er zelfs tegen de Ganzenparade aanlopen… in een trotse optocht lopen de ganzen achter de muziek aan! Wie zelf aan de slag wil kan op een fiets een schilderij maken en als je een aandenken mee naar huis wil nemen, laat je je vastleggen op de voorpagina van een magazine.

Het programma van het Lentefestival is nog veel groter. Meer informatie over de meer dan 40 acts en 65 artiesten die optreden is te vinden op www.slottuintheater.nl/lentefestival.

Het Lentefestival is een unieke samenwerking van het Slottuintheater, Stef Arntz/Streetwise Artiesten en Evenementen en Slot Zeist. Het wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Zeist, Hotel Theater Figi en Hotel Restaurant Oud London.

Informatie tickets

Entree: gratis

lentefestival_2_zeist2018.jpeg
Slottuintheater

Zinzendorflaan 1
3703 CE Zeist

T: 06-2636 0190
E: info@slottuintheater.nl
W: www.slottuintheater.nl